Hopp til innhold

Nabo: – Vi våkna med et brak, hele huset ristet

Cecilie Mari Fredriksen og familien er nærmeste nabo til fabrikken som begynte å brenne i dag tidlig. De er nå evakuert av politiet.

Brann Eina

DRAMATISK: Riksvei 4 ble stengt etter eksplosjonen, og flere hus og en barneskole ble evakuert.

Foto: Bjørn Erik Rygh Lunde / NRK

– Vi våkna med et brak, og at hele huset rista. Det var meget ubehagelig, det kjentes rett og slett ut som huset skulle rase sammen, forteller Fredriksen.

Hun og familien bor i huset nærmest Metallco Aluminium AS på Eina i Oppland, hvor det i dag tidlig brøt ut en eksplosjonsartet brann.

Trodde det var kollisjon på veien

– Jeg trodde noen hadde kræsjet på veien, så jeg kledde på meg og løp ut for å se. Men da jeg kommer ut får jeg greie på at det har eksplodert på fabrikken, sier Cecilie Mari Fredriksen, som har en mann som er ansatt ved fabrikken.

Familien ble raskt evakuert, og Fredriksen fikk kjørt ungene i sikkerhet i barnehagen.

Det er totalt seks hus og en barneskole som er evakuert på Eina.

Politiet fikk melding om eksplosjonen og brannen klokka 6.20 i dag tidlig.

Brann Eina

EKSPLOSJON: Fabrikken som ligger i Eina, har rundt 20 ansatte.

Foto: Jorun Vang / NRK

To personer omkom

Det var fire personer på jobb da brannen startet. To av dem ble meldt savnet og to ble sendt til sykehus. De to savnede ble senere funnet omkommet.

Line Fuglehaug i Sykehuset Innlandet opplyser til NRK at den ene skadde ble fløyet til Oslo universitetssykehus i luftambulanse. Tilstanden skal være stabil. Den andre slapp med lettere skader og er på sykehuset på Gjøvik.