Nå blir det «HalvBirken» på sykkel

Den 28. august neste år går startskuddet for et nytt Birken-arrangement. For første gang skal «HalvBirken» på sykkel arrangeres, og ruta går fra Ilsetra i Øyer til Håkons Hall på Lillehammer.

Birken
Foto: Odd Ragnar Lund

Birken AS kommer nå med et alternativ til syklistene som synes at Birkebeinerrittet er litt i drøyeste laget. Løypa i «HalvBirken» blir på 45 kilometer. Til sammenlikning er det vanlige Birkebeinerrittet på 92 kilometer.

Hele løpet går på grusvei. Fra Ilsetra på Hafjell går løypa langs Reina og Mellsjøen og videre til Elgåsen, før den kommer inn på Birkebeinerritt-traseen fra Elgåsen. Derfra går det via Sjusjøen og Sjøsætervegen, til syklistene kommer i mål ved Håkons Hall i Lillehammer.

– Det er mange som synes det er for langt og krevende å sykle hele veien fra Rena til Lillehammer. 92 km er langt og rittløypa har en del høydemeter som skremmer noen. «HalvBirken» har en lettere og mindre krevende løype i et flott fjellområde, sier daglig leder i Birken AS Jo Gunnar Ellevold til Birkebeiner.no.

–Målgruppa er nye deltagere og kvinner

«HalvBirken» arrangeres allerede i skirenn og løp.

Påmeldingen åpner i januar. Ellevold sier at alle er velkommen i løpet.

– Men vi ser for oss at målgruppa er nye deltakere og kvinner. Kvinneandelen i Birkebeinerrittet er lav sammenlignet med de andre Birkenarrangementene, og vi mener denne løypa passer godt til denne målgruppen sier Ellevold.