– En fin minnestund

De ansatte ved busselskapet var i dag tilbake på åstedet, og holdt en stille minnestund for de drepte.

Mintes de drepte

Gode kolleger var tilbake på åstedet i dag for å minnes den drepte Arve Kvernhaug.

Foto: Privat

Alle de ansatte i Jotunheimen og Valdresruten Bilselskap var i dag tilbake på åstedet, der det brutale trippeldrapet skjedde. Til sammen var over 90 personer samlet til minnestund.

De ansatte var kollega til Arve Kvernhaug fra Bagn i Valdres (55), i tillegg ble to passasjerer knivdrept på bussen. En 30 åring fra Sør-Sudan er siktet for drapene og dømt til fire uker i varetekt, men har anket kjennelsen.

Siktet 30-åring nekter for bussdrapene

Ho er bistandsadvokat for to av dei råka familiane: «Dei har det svært vanskeleg og tungt»

Tente lys

Tente lys og la ned roser

Alle tente lys og la den roser.

Foto: Privat

Klokken 12 i dag var etterlatte, kolleger, venner og redningsfolk samlet der de fryktelige drapene skjedde. Det var en markering med ett minutts stillhet ,etterfulgt av at alle la ned roser og tente lys. Lensmannen i Årdal sa noen få ord under minnestunden om starten av tragedien.

Etter markeringen samlet alle seg i Årdal, for å være sammen og minnes de drepte.

– Vi har hatt en fin minnestund, sier daglig leder Kristoffer Kvame i JVB.

– Vi har spist og drukket kaffe i Årdal og noen har holdt noen minneord. Representanter fra de etterlatte, presten og lensmannen var blant andre de som valgte å si noe. Det var veldig fint, forteller Kvame på telefon til NRK etter markeringen.

Fikk mer innsyn i tragedien

– Redningsgruppa i Årdal som kom først til stedet, fikk mye ros. De som kom som nummer to, fortalte oss litt hva som skjedde før politiet kom, og det var godt å få litt innsyn i hendelsesforløpet, sier Kvame.

Busselskapet har kjørt rutene som vanlig etter trippeldrapet. I anledning minnestunden lørdag, hadde selskapet hentet inn vikarer for at de som kjente den avdøde bussjåføren, skulle få delta på markeringen.

La ned roser

Det ble en stille minnestund lørdag.

Foto: Privat