Hopp til innhold

Mange etterisolerer i kulda

Den kalde høsten har ført til at firmaer som driver med etterisolering av gamle hus har travle dager. Det kan være mye å spare på å få inn mer isolasjon i veggene.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kulda fører til fullt kjør for de som driver med etterisolering av hus. Folk kan spare opptil halvparten av fyringsutgiftene sine ved å få mer isolering inn i veggene – og minnene om den kalde fjorårsvinteren sitter i.

– Når det er kalt begynner folk å planlegge, og da ringer de, sier Ole Nico Granli i Granli totalisolering.

Blåser Glava inn i veggen

Linda og Bjørn Aage Hoel bor i et gammelt hus, og har fått merke at den opprinnelige isolasjonen har forflytta seg inne i veggene.

– Oppe er det enkelte steder veldig kaldt, men nede er det ganske greit. Derfor vil vi gjerne få etterisolert uten å måtte ta av så mye av panelen, sier Linda Hoel.

Ole Nico Granli borrer et hull i ytterveggen. Inn i hullet blåses det glava eller glassull som fyller opp mangelen på isolasjon i veggene. Alle steder på ytterveggene borres det små hull som tettes igjen med en liten rund propp.

(Saken fortsetter under bildet)

Etterisolering

Opphugget Glava blåses inn i veggen.

Foto: Bjørn Opsahl

– Spar 30 prosent av fyringsutgiftene

Det har vært mye fokus på etterisolering på grunn av den høye effektiviteten. Det er ingen løpende kostnader, og det er mye å spare.

Enkelte som har gjort det hevder de har fått halvert strømregninga ved etterisolering av ytterveggene. Ole Nica Granli mener man i alle fall kan spare 30 prosent av fyringsutgiftene.

– Døgnet etter at jobben er gjort opplever folk ofte at det er kaldere enn noen gang, og mange tenker «Hva har vi gjort?», men så merker de at varmen holder seg lenger i huset og at strømmåleren går saktere rundt, og da blir de fornøyd, sier han.

Varmemåling

Her har Granli oppdaget en varmelekkasje.

Foto: Bjørn Opsahl

Flere saker fra Innlandet