Hopp til innhold

– Han var en god familiefar og aktiv i lokalsamfunnet

Trond André Bolle fra Lena i Østre Toten er blant de fire som ble drept av en veibombe i Afghanistan søndag.

Bolle/Østre Toten

Det flagges på halv stang på Østre Toten.

Foto: Veslemøy Christiansen/Forsvaret / NRK

Navnene på de fire drepte ble offentliggjort mandag formiddag.

– Norge ble hardt rammet i går. Tapet av de fire soldatene gjør dypt inntrykk på oss alle, og tankene våre går til venner, pårørende og medsoldater, uttalte forsvarsminister Grete Faremo under pressekonferansen hvor navnene ble offentliggjort.

(Saken fortsetter under bildet)

Pressekonferanse fra Statsministerens kontor

Navnene av de drepte ble offentliggjort i formiddag på en pressekonferanse på Statsministerens kontor.

Dro ut i mai

De fire soldatene som ble drept var del av stabiliseringslaget ved basen utenfor Maimana i det nordlige Afghanistan. De var på oppdrag i Almar sør i Faryab da de ble rammet av bomben i veikanten.

Trond Bolle var marinejeger og hadde vært i Afghanistan siden begynnelsen av mai. Han ble sendt ned for å erstatte en av soldatene som var involvert i det forrige angrepet i mai.

– Det kommer veldig nært når du mister en fra din egen kommune, en som mange kjenner godt. Vi tenker på den nærmeste familien og det var veldig vondt å få den beskjeden, sier Hans Seierstad, ordfører i Østre Toten.

Bolle etterlater seg nå familie og barn.

– Han levde sitt gode familieliv på Østre Toten. Når han ikke var ute i tjeneste var han en god familiefar og en aktiv deltager i lokalsamfunnet, sier Seierstad.

Andre drepte fra Østre Toten

Bolle er den andre soldaten fra Østre Toten som er drept i kamp i Afghanistan. I 2004 var Tommy Rødningsby fra Skreia den første norske soldaten som ble drept i tjeneste i Afghanistan.

De tre andre drepte er Andreas Eldjarn (21), født i Tromsø, Simen Tokle (24), født i Ballangen og Christian Lian (31), født i Kristiansand.