Hopp til innhold

Landemerke i rosa

Kolomoen bru over E6 i Stange lyser opp i høstmørket, og i hele oktober lyser den i rosa.

Kolomoen bru.

Kolomoen bru er opplyst i rosa for å støtte brystkreftaksjonen.

Foto: Berit Jevnaker / Kreftforeningen

Rosa sløyfen

Rosa Sløyfe-aksjonen 2010.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
Kolomoen bru

Slik ser Kolomoenbru ut til vanlig.

Foto: Helle Therese Kongsrud / NRK
Tyholttårnet

Tyholttårnet er også opplyst i rosa for anledningen.

Foto: Tone Iversen / NRK

Den rosa belysningen på brua er Vegevesenets måte å støtte årets Rosa Sløyfe-aksjon. Brua er fra før kåret til en av Norges vakreste .

Aksjonen er en internasjonal brystkreftaksjon og tidligere har blant annet operahuset i Sydney og Eiffeltårnet vært opplyst i rosa for å støtte den samme aksjonen.

I Norge er det i år Kolomoen bru i Stange, Tyholttårnet i Trondheim og Slottsfjell i Tønsberg som lyses opp.

– Enkelt å si ja

Årets Rosa Sløyfe-aksjon har som mål å samle inn ti millioner kroner, og da det viste seg at det var mulig å lyse opp Kolomoen bru i rosa, var ikke avdelingsdirektør i Statens vegvesen, Aud M. Riseng, i tvil om at de skulle støtte Kreftforeningen i kampen mot brystkreft.

– Akkurat som trafikkulykker rammer kreft helt tilfeldig, derfor var det enkelt for oss å svare ja til å være med på dette, sier hun.

Stadig flere vil bidra

– Det er flere og flere som vil støtte aksjonen, og at Vegvesenet i år vil støtte oss, synes vi er fantastisk flott, sier aksjonsleder i Kreftforeningen Seksjon Innlandet, Berit Jevnaker.

Jevnaker forteller at både de og Vegvesenet bare har fått gode tilbakemeldinger på den opplyste brua. Ansatte i Vegvesenet har også gitt tilbakemeldinger om at de føler seg stolte over å være med å bidra.

– Vi har opplevd langt større oppmerksomhet om aksjonen i år, og det tror jeg at kan komme av brua. Mange ser det og ønsker å støtte oss, sier hun.

Grunnen til den store oppmerksomheten tror hun kommer av at brua ligger på et sted der den rekker ut til mange – spesielt i disse høstferietider.

– Dette har på mange måter blitt prikken over i-en i aksjonen vår, sier hun.

Vi har fått en fantastisk støtte fra Vegvesenet. Velviljen var der fra første sekund, og vi har bare fått positive tilbakemeldinger.

Berit Jevnaker
Kolomoen bru

Kolomoenbru er et landemerke i seg selv. I oktober lyser den i rosa.

Foto: Kreftforeningen