Kripos fant slettede tekstmeldinger

Senioringeniøren i Kripos skulle bare gjøre en siste sjekk før han skulle vitne i retten tirsdag. Med nytt utstyr fant han 70 slettede tekstmeldinger på den fornærmede jentas telefon.

Vitneboks

Det ble funnet 70 slettede meldinger på jentas telefon som ble lagt fram i retten i dag.

Foto: Arne Sørenes / NRK

Senioringeniør ved Kripos Olav Tolo skulle i dag vitne i Sør-Gudbrandsdal i rettssaken mot Rune Øygard. Tolo undersøkte Øygards og den fornærmede jentas telefoner, for å kartlegge kommunikasjonen mellom de to.

Nytt utstyr i Kripos gjorde at Tolo fant 70 slettede SMS-meldinger på jentas telefon, da han foretok en siste sjekk av telefonen før han skulle ta plass i vitneboksen.

«Du er bare min da!»

Flere av de slettede meldingene var mellom Øygard og jenta.

Meldingene ble sendt i midten av september i fjor, kort tid før Øygard ble anmeldt. Her ble blant annet en tur til New York diskutert, en tur Øygard skulle, hvor han hadde lovet å ta med jenta.

Den 15. september skriver Øygard «Du må svare, jeg må gi kommunen og banken svar»

Jenta svarer etter kort tid på svarfristen for å være med på turen: «Det står innen den 19.. Jeg vil være med ja. Med deg. Bare du og jeg»

Øygard svarer da «Men er du bare min da!».

Men senere samme kveld bestemmer jenta seg for at hun ikke vil være med på turen, og at hun heller vil være sammen med kjæresten sin.

Hun sender følgende tekstmelding til Øygard: «Det er slutt, Rune! Jeg har mer følelser for han NN enn for deg. Det er sånt jeg ikke styrer...»

Øygard svarer på denne meldingen først om morgenen dagen etter. Han skriver at han er megaglad i henne, og at han vil gjøre henne verdens gladeste, stolteste og tryggeste.

«Ringte mora di. Fordi jeg elsker deg!»

Men den 17. september sender Øygard en SMS til jenta, som var ukjent for retten helt til i dag.

«Ringte mora di. Fordi jeg elsker deg!»

Denne meldingen ble sendt samme dag, som jenta nektet å være med Øygard på middag sammen med Jens Stoltenberg på Vianvang. Jenta nektet å bli med på denne middagen, fordi hun ville være sammen med kjæresten.

Øygard skal dermed ha kjørt etter bussen, som kjæresteparet satt i på veg til kjærestens foreldre. Dette er dagen hvor jenta fortalte om de angivelige overgrepene.

Fra og med den 12. september, og fram til denne dagen, skal det ha vært totalt 328 kontakter – enten gjennom sms eller samtaler – mellom jenta og Øygard, ifølge politiet.

Flere saker fra Innlandet

Programleder: Anders Bakkerud Larsen

Klokka 19.45: Nyheter fra Innlandet