Kommer tilbake i politikken

Etter 16 år på Stortinget trakk han seg fra politikken i fjor. Nå angrer Per Roar Bredvold, og er innstilt som Frps toppkandidat til fylkestingsvalget neste år.

Per Roar Bredvold

TILBAKE: Per Roar Bredvold har sagt ja til å toppe fylkestingslista til Hedmark Frp.

57-åringen fra Åsnes er innstilt på topp av nominasjonskomiteen i Hedmark Frp. På de neste plassene har komiteen satt opp Katrine Aurland fra Åmot og Dag Martin Bakken fra Elverum.

Ville gi seg med politikk

Nominasjonskomiteen Fremskrittspartiet satser altså på en superveteran, som har lang fartstid både fra kommunestyre, fylkesting og storting.

– Jeg hadde nok tenkt å gi meg i politikken, men jeg har fått ganske mange forespørsler om jeg kunne begynne igjen. Jeg tror jeg har noe å gi, hvis ikke hadde jeg ikke sagt ja til å stille på lista, sier Bredvold.

Nominasjonsmøtet i fylkespartiet i januar fastsetter endelig hvordan lista til fylkestingsvalget blir.

– Jeg har stilt meg til disposisjon så får vi se hvordan rekkefølgen blir, sier han.

Han trekker fram næringspolitikk som den viktigste drivkraften for comebacket i fylkespolitikken.

– Jeg vil trekke fram næringsliv og rammevilkår for næring i byene og distriktene. Jeg vil at vi skal ha levende distrikter, sier han.

På Stortingets talerstol var han den mest aktive innlandspolitikeren. I sin siste stortingsperiode stilte han spørsmål til statsrådene 267 ganger. Men noe comeback i rikspolitikken blir det ikke:

– Jeg har ingen ambisjoner om å komme tilbake på Stortinget, ler Per Roar Bredvold.