Kampen for å bevare produksjonen av Gudbrandsdalsost i Gudbrandsdalen har fått mye oppmerksomhet denne uka. I butikkene i Lom og Skjåk boikotter nå Gudbrandsdalsost som er produsert andre steder i landet.
«La G35 leve»
og brunostproduksjonen flyttes til Ørsta.
Arne Brimi er en av dem som har engasjert seg i kampen for å beholde osteproduksjonen i Gudbrandsdalen. Sammen med den kjente bakeren Morten Schakenda, Frode Aurmo og Elizabeth Hartmann står han bak
– Vil hjelpe Tine
Den endelige avgjørelsen om Lom og Skjåk ysteri blir tatt på et styremøte i Tine 26. oktober.
Brimi er usikker på om engasjementet som har kommet til syne de siste dagene vil påvirke Tine til å endre sine planer.
– Vi ønsker først og fremst å få Tine til å se det fenomenale varemerket som Gudbrandsdalsosten er. Det er av en enorm verdi og det vil vi hjelpe dem å se, sier han.
Og visekonsernsjef i Tine, Stein Øiom, har lagt merke til engasjementet. Han er selv Gudbrandsdøl, og innrømmer at man kjenner forskjell på smaken:
(Se hva Øiom sier om G35)