Måtte evakueres fra jordras

12 personer er evakuert etter at et jordras gikk ved Skjeggestad i Ringebu natt til fredag. Ingen personer kom til skade, men to sauer måtte bøte med livet.

Ras i Skjeggestad, Ringebu

12 personer måtte evakueres fra rasområdet.

Foto: Eline Buvarp Aardal / NRK

Ingen personer kom til skade da et omkring 50 meter bredt jordras gikk ved Skjeggestad i Ringebu natt til fredag. Totalt er 12 personer evakuert fra stedet.

Geologer til stedet

– Raset tok med seg en høyspentledning og to sauer, forteller operasjonsleder i Gudbrandsdal politidistrikt, Svein Brubakken.

Området skal nå vurderes av geologer, for å finne ut om det er fare for flere ras. Det går fortsatt strøm i høyspentledningen, men ifølge politiet vil denne kobles ut så fort det lar seg gjøre.

Lars Skjeggestad Kleven bor rett ved stedet hvor raset gikk.

– Vi våknet av at naboen banket på. De hadde hørt bråk og sett at strømkablene ble dratt ut av veggen.

Kleven er en av mange som har fått føle konsekvensene av flommen på kroppen.

Ras ved Skjeggestad

Lars Skjeggestad Kleven (t.h.) og familien måtte evakuere da det raste like ved huset natt til fredag.

Foto: Ivar Arne Nordrum / NRK

– Nå er det nok

– Jeg tenkte at nå er det nok. Vi har hatt flom flere dager, oversvømmelser, opplevd små ras og det har vært bekker overalt. I tillegg har strømmen gått og vannet har forsvunnet, så man begynner å bli litt sliten.

Raset har gått tett på husene. Nå er familien spent på om raset får større konsekvenser.

– Stein slo inn i grunnmuren i huset og en sau ble truffet av stein. Den brakk alle beina og måtte avlives i dag. I tillegg er en sau tatt av raset. Jeg håper de sier at det ikke kommer flere ras og at det er trygt, men grunnen er ustabil, forteller Kleven.

Sønnen Bård håper han snart kan flytte hjem igjen.

– Jeg ble litt redd da det raste og lurte på hva som hadde skjedd. Nå skal de vel sjekke om det er greit å bo her og er det ikke det må vi flytte til bestefar noen dager.

Se video fra Morgennytt her:

Nedbør og snøsmelting fortsetter å skape problemer for folk i Gurdbrandsdalen. På Ringebu måtte 11 mennesker rømme husene sine på grunn av ras i morges.

11 personer evakuert etter jordras ved Skjeggestad i Ringebu.

Flere saker fra Innlandet