Hopp til innhold

Databransjen jakter på framtidas IT-folk på The Gathering

Datatreffet The Gathering på Hamar har blitt et rekrutteringssted for databransjen. – Dette er vår viktigste arena for rekruttering til Cyberforsvaret, sier kaptein Eivind Martiniussen.

The Gathering

Forsvaret jakter på ungdommer som vil jobbe i Cyberforsvaret.

Foto: Frode Meskau / NRK

Vikingskipet på Hamar er i ferd med å fylles opp av datamaskiner og datakyndig ungdommer, men i tillegg strømmer databransjen til for å finne framtidas dataingeniører.

– The Gathering har blitt en messe med kompetente IT-ungdom fra utgangspunktet med veldig spillentusiaster, så er det nå en rekrutteringsplass for morgendagens IT-medarbeidere i Norge, sier administrerende direktør i Atea, Dag Fodstad.

Framtidas IT-folk

Forsvaret var her første gang i fjor med stor suksess, og er nok en gang på headhunterjakt til Forsvarets cyberspace. Cyberforsvaret er forsvarets satsing på høyteknologi og nettverksbasert forsvar og holder til blant annet på Jørstadmoen i Lillehammer.

– Vi har et sterkt behov for IT-teknikere, og dette er Cyberforsvarets hovedarena for rekruttering innenfor cyber, sier kaptein i forsvaret, Eivind Martiniussen.

The Gathering har holdt det gående siden 1996. Treffet ble lenge stemplet som stedet hvor usunn norsk ungdom møtes, i stedet for blått klister på høyfjellet har snudd. Men nå sitter fremtidens it-gründere her.

– Her er det bare å rekruttere for dette er det beste vi har. De skal være med å drive IT-Norge framover om noen år. Ungdommen som sitter er her definitivt framtida, sier Fodstad i Atea.

SE TV-SAK FRA THE GATHERING:

Datatreffet The Gatering på Hamar har blitt et rekrutteringssted for databransjen.

Reporter Vibecke Wold Haagensen/Fotograf Frode Meskau.

Zwart lærer av ungdommen

Og det er ingen tvil om at ungdommen her er ettertraktet. Filmregissør Harald Zwart er av dem som har jaktet på filmtalenter som kan animasjon, programmering og spesialeffekter.

Zwart som blant annet har regissert Karate Kid sa den gang at han har lært mye av ungdommer fra The Gathering.

– Jeg ønsker å inspirere og stimulere ytterligere til det kreative miljøet på The Gathering, som har fostret mange nye talenter opp gjennom årene. Jeg har mye å lære av disse unge talentene.

Og ungdommen synes det er stas at de er ønsket.

– Det er veldig bra, for da får vi muligheten til å vise oss fram, sier deltaker André Sørlie.