Hopp til innhold

Sagaen om Isfolket blir TV-serie

Et islandsk produksjonselskap planlegger TV-serie basert på Margit Sandemos "Sagaen om Isfolket". Det skriver Aftenposten .

Isfolket

Den islandske filmskaperen Garun Danielsdottir (34) og filmselskapet Pegasus Pictures er i startfasen av arbeidet med å lage en TV-serie basert på Sagaen om Isfolket.

- Verdens beste historie

– Dette er verdens beste historie, den har hatt enorm innvirkning på meg. Jeg leste den første boken da jeg var 11 år, og bokserien endret mitt liv. Men det var ikke før nylig jeg hadde mot til å snakke med Margit Sandemo om prosjektet, sier filmskaperen.

- En strålende idé!

Margit Sandemo

Forfatter Margit Sandemo er glad for planene.

Foto: Ugo Fermariello / NRK

– De første tre gangene noen ville filmatisere fra Sagaen om Isfolket, ropte jeg opp og var glad. Nå er vi kommet til det 24. prosjektet i rekken, så nå sier jeg heller «jeg tror det når jeg får se det». Men disse er seriøse, med et stort selskap bak seg, så jeg har tro på dem og sier bare kjør i vei.

Forfatter Margit Sandemo til Aftenposten

Serien skal omfatte alle 47 bøker, som spenner over hele Skandinavia og har handlingstråder fra Serbia og Spania til Russland, Island og Japan.

200 episoder

– Vi skal ikke lage dette på Hollywood-måten, med mange snarveier og forenklinger. Vi skal vise hele serien. Det har jeg lovet Margit Sandemo. Og det ville være umulig å lage én film av alt dette. Vi skal utvikle det til en lang TV-serie. Min visjon er 200 episoder, så det blir en enorm prosess, sier filmskaperen Garun Danielsdottir.

Sol av Isfolket, Heidi Ruud Ellingsen

Sol av Isfolket på Valdres folkemuseum, Heidi Ruud Ellingsen

Foto: Ole Jørgen Liodden

Friluftsteater

Valdres folkemuseum har siden 2008 satt opp frilufts-teateret Sol av Isfolket , basert på de tre første bøkene. Årets forestilling har première 15. juli.

Flere saker fra Innlandet