Ingen befaring på Vålstua likevel

Politiet mener terrorsiktede var i stand til å lage den 950 kilo tunge bomben alene, og har derfor besluttet at det ikke er nødvendig å ta ham med på befaring på Vålstua gård i Åmot.

Vålstuen gård
Foto: Jo E. Brenden / Scanpix

Politiet har kommet fram til at terrorsiktede Anders Behring Breivik var i stand til å lage den rundt 950 kilos bomben han sprengte i regjeringskvartalet helt alene.

Det kom fram under en pressekonferanse torsdag om status i politiets etterforskning.

Ingen befaring

Politiadvokat Christian Hatlo sier politiet så langt har gjennomført nærmere 100 timer med avhør av Breivik, senest onsdag denne uka. Politiet har under avhørene brukt mye tid på å vurdere om siktede har hatt kompetanse nok til å lage bomben på egen hånd. Bombeeksperter og eksperter i kjemi har delta under avhørene.

-Så langt har vi konkludert med at han hadde den kompetansen, sier Hatlo. Politiet har av den grunn besluttet at det ikke er nødvendig å foreta en befaring med den siktede på Vålstua gård på Åsta hvor han laget bomben.

Politiet har også besluttet å oppheve isolasjonen av den siktede. De mener sikkerheten vil være godt nok ivaretatt ved at han fremdeles sitter på brev-, besøks- og medieforbud. (©NTB)