Hopp til innhold

Hjelper WoW-avhengige

Nettspillet World of warcraft tar overhånd hos enkelte familier. Nå får de første spillavhengige hjelp ved Sanderud sykehus.

OBS! Dette kan du bli avhengig av!

 

 

 

 

 

Nettspill World of Warcraft
Foto: Blizzard / Scanpix/AP

Sanderud sykehus har behandla tre pasienter for spilleavhengighet på dataspillet World of warcraft.

Hjelpetelefonen for spillavhengige, har fått mange telefoner etter at dataspillet kom.

Mange blir så oppslukt av spillet at de slutter med andre aktiviteter, kutter ut venner, trening og skolegang.

 Bekymra for utviklinga

Sanderud sykehus har behandlet tre pasienter for spilleavhengighet på dataspillet World of warcraft.

Daglig leder ved Hjelpetelefonen for spillavhengige, Thore Paulsen,sier at mange har tatt kontakt på hjelpetelefonen etter at dataspillet kom, og Paulsen er bekymret for utviklinga.

Sanderud sykehus har fått penger fra sosial- og helsedirektoratet. De skal utvikle et hjelpeprogram for folk som har problemer med rollespill. Helene Fellmann jobber med programmet. Hun har snakka med flere familier som opplever at rollespillet har tatt overhånd i hjemmet.

Forstår at folk blir avhengige

 

Ida Lill Schærin spiller WoW
Foto: Anette Strand Sletmoen / NRK

Ida Lill Schærin i Hamar sitter foran dataskjermen hjemme og har logget seg på nettspillet World of warcraft. Hun har en damelignende figur som hun styrer i en tredimensjonell eventyrverden på dataskjermen. Hun kan forstå at folk kan bli avhengige av spillet.

Selv begynte hun å spille for halvannet år siden. Når hun setter seg foran datamaskina går det fort 3-4 timer med spilling. - Det blir jo istedenfor TV, sier hun.

Bare i Norge spiller 70 000 mennersker det såkalte WOW-spillet, og rundt om kring i verden er det vel 8 millioner mennesker som logger seg på spillet gjennom hele døgnet.