Har lett etter gjenstand i elva

Politiet har søkt med hunder og letemannskaper etter en gjenstand i dag. Gjenstanden skal ha tilknytning til drapet på Bjarte Hansen, men det er ikke kjent om det er et våpen.

Politiet leter i Sagåa i Øyer

LETER: Politiet har lett i elva Sagåa i dag.

Foto: Lars Erik Skrefsrud

Det har blitt søkt i elva Sagåa i Øyer. Søket skal ha bli satt i gang etter at det har kommet fram nye opplysninger i forbindelse med en pågripelse som ble gjort i går.

Det har vært spekulert i om politiet har søkt etter den siktede mannen, men dette ble i dag avkreftet.

– Vi har søkt etter gjenstander som kan ha tilknytning til drapet, sa politistasjonssjef Bjørn Bergundhaugen til NRK i kveld.

Han ville ikke kommentere om de er på leting etter et våpen, og påpeker at politiet jobber under teorien om at siktede Kim Andreas Kristiansen er i live.

– Vi har ingen grunn til å tro noe annet, sier Bergundhaugen.

– Bør melde seg

Elva renner forbi stedet der Bjarte Hansen (58) ble funnet død i et bål, torsdag i forrige uke. Stedet det nå letes i er noen kilometer unna funnstedet.

Bjørn Egil Bergundhagen

Bjørn Egil Bergundhaugen og politiet har ikke hørt noe fra den siktede 23-åringen.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Det har blitt brukt hund i søket, og politiet har også lett i elva med river.

Det er fremdeles ingen spor av Kim Andreas Kristiansen som er siktet i saken. Han har nå vært borte i fem dager, og politiet aner ikke hvor han er.

– Ingen av tipsene har ført frem, så alle muligheter er fortsatt åpne. Vi oppfordrer siktede til å melde seg for politiet så raskt som mulig, sier Bergundhaugen.

Varetektsfengsles i morgen

Personen som ble arrestert og siktet for medvirkning i går, har vært i avhør i dag. Han skal varetektsfengsles i morgen.

Mannen i 20-årene er mistenkt for medvirkning i forbindelse med drapet på Bjarte Hansen. Han ble pågrepet etter tekniske funn og falsk forklaring.

Politiet har i dag brukt hund i forbindelse med et søk som er gjort i elva Sagåa i drapssaken i Øyer.

SØKT MED HUND: Det ble gjort søk med hund og letemannskaper.