Hopp til innhold

Hala (11) rørte alle på Palestina-arrangement

11 år gamle Hala Hatem Abushammala rørte rundt 100 frammøte i Hamar lørdag formiddag med sin sterke appell og hilsen fra Gazas barn.

11-åring rørte publikum på Gaza-markering

STERK TALE: 11 år gamle Hala Hatem Abushammala (t.v.) framførte en sterk appell på vegne av barna i Gaza og okkuperte områder i Palestina under en markering i Hamar lørdag formiddag. Venninnen Alexia Valenzuela var stolt av Halas klare tale.

Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK

Hun fikk sterkest applaus av alle under Palestina-arrangementet på Skibladnerbrygga i Hamar, 11 år gamle Hala fra Ridabu. Uredd entret hun talerstolen og leverte et sterkt budskap til de fremmøtte – en hilsen fra barna i det okkuperte Gaza-området.

– Barna kan ikke leke

– Dette er en melding fra barna på Gaza-stripen, sa Hala, og la vekt på at barna der ikke har det særlig bra.

– Vi er fulle av drømmer, men vi klarer ikke å oppfylle dem. Israels okkupasjon gjorde så vi ikke kunne oppfylle de små, enkle menneskerettighetene som alle andre har. Vi kan ikke gå ut og leke siden vi ikke har parker å leke i, sa Hala.

Hala (11) med sterk appell

FOR BARN: Hala fikk dundrende applaus etter sin appell om at barn bør ha de samme rettighetene uansett hvor de bor.

Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK

Alle like mye verdt

Hala fikk mange klemmer etter sin appell, blant annet fra venninna Alexia Valenzuela. Hala kom til Norge fra Palestina da hun var tre år gammel. Hun husker ingenting fra den gang, men er klar på at alle barn er like mye verdt, enten de bor i Hamar eller på Gaza-stripen. Hun tror ikke det er greit å være barn i Palestina i 2017.

– Det er stor forskjell. Vi har for det meste alt det vi trenger, mens de må bare finne seg i det, liksom.

Bekymret biskop

En bekymret biskop Solveig Fiske holdt også appell under arrangementet, som Palestinakomiteen i Hedmark stod bak i samarbeid med Fellesorganisasjonen Hedmark, Vennskapsbyforeningen Hamar–Khan Younis og Ship to Gaza Hamar. Biskopen i Hamar bispedømme tenker mye på situasjonen i Palestina.

Biskop Solveig Fiske

STØTTER PALESTINA: Biskop Solveig Fiske i Hamar bispedømme deltok med appell under lørdagens Palestina-arrangement i Hamar.

Foto: Ola Bjørlo Strande / NRK

– Den opptar meg mye, og da spesielt barna og kvinnene. Det ser ikke lovende ut, men jeg tenker at her må alle gode krefter trå til sammen og løfte fram og sette navn på urettferdigheten, sier Fiske.

Etter å ha holdt appell i Hamar dro biskopen videre til et lignende arrangement på Gjøvik.

Viktig markering

Kirsti Hougen, styremedlem i Palestinakomiteen i Hedmark, var strålende fornøyd med oppmøtet lørdag. Hun mener det er viktig å markere støtte til land og folk som lider.

– FN har sagt at om to år så er det ulevelig på Gaza. Ja, det er faktisk ulevelig der i dag også, sier Hougen, som synes situasjonen er håpløs.

– Vi kan ikke bare late som om det ikke eksisterer. Vi kan ikke lukke øynene, for dette er forferdelig, sier Hougen.

Flere saker fra Innlandet