Grue-drapet ferdig etterforsket

Politiet er ferdig med etterforskningen av drapet i Grue. I går avhørte de den drapssikta mannen for første gang.

Drap Kirkenær

En kvinne ble funnet drept i et bolighus på Kirkenær sør i Hedmark i oktober. En mann ble pågrepet og siktet for drapet.

Foto: Odd Ragnar Lund / NRK

En mann i 40-årene er siktet for å ha drept ei kvinne i 60-årene på Kirkenær i Grue i oktober i fjor.

Mannen ble pågrepet kort tid etter drapet og tatt hånd om av helsevesenet, og har i varetektsperioden vært innlagt på psykiatrisk sykehus.

Første lange avhør

Bjørn Erik Pettersen

Politiadvokat Bjørn Erik Pettersen er fornøyd med avhøret de hadde i går med den drapssiktede mannen.

Foto: Ann Kristin Mo / NRK

Hans tilstand har gjort at politiet ikke har presset på for å få avhøre ham, og den siktede har heller ikke vært særlig villig til å snakke med politiet. Dermed var gårsdagens avhør i Kongsvinger det første lange avhøret politiet har hatt med ham.

– Det har vært noen korte avhør, men ikke i nærheten av det vi hadde her i Kongsvinger med ham i går. Avhøret som varte i en og en halv time skjedde i en god tone og med siktedes forsvarer til stede. Politiet er godt fornøyd med avhøret, sier politiadvokat i Hedmark politidistrikt, Bjørn Erik Pettersen.

– Viktig å høre hans versjon

Han sier avhør av den siktede ikke har vært avgjørende for å få ferdig saken, men at det er viktig å få høre den siktedes forklaring.

– Vi ønsker også at den siktede i en så alvorlig sak skal bli hørt, han skal få sin mulighet til å forklare saken slik han ser det. Han nekter fortsatt straffskyld, og det er deler som han ikke husker, men han har nå hatt mulighet til å forklare sin versjon, sier Pettersen.

Nå er politiet ferdig med etterforskningen av drapet, og har sendt saken videre til Statsadvokatene i Hedmark og Oppland som skal behandle den før den trolig går videre til Riksadvokaten. Sjøl om den siktede nekter for å ha drept kvinnen, så mener politiet de har siktet rett mann.

– Det stemmer.

Mannens forsvarer Jan Erik Myrvold hadde ikke mulighet til å kommentere saken i går.

Rettssaken er forhåndsberammet i Glåmdal tingrett i juni.