Hopp til innhold

– Håper nordmenn ikke biter på denne typen markedsføring

Onsdag publiserte Långflons stormarked et Facebook-innlegg der de reklamerer at de har nattåpent, få timer før Värmland blir rød sone. Budskapet står i sterk kontrast til regjeringens fraråding om unødvendige reiser til utlandet.

stormaknad

NATTÅPENT: Dette innlegget publiserte Långflons stormarked på Facebook. Helse- og omsorgsminister Bent Høie reagerer på at det er i strid med regjeringens anbefalinger.

Foto: Skjermdump / Långflons stormarknad

Karanteneplikten som ble fjernet for reiser til den svenske regionen Värmland i juli er nå innført – igjen. Rødmerkingen gjelder fra natt til lørdag.

Dette ble kunngjort onsdag. Tidligere samme dag oppfordret Värmland-butikken Långflons stormarked kundene om å skynde seg over grensen for å handle, før det blir karanteneregler.

Pressekonferense korona

FRARÅDER REISING: Helse- og omsorgsminister Bent Høie håper grensehandlerne holder seg hjemme.

Foto: Annika Byrde / Annika Byrde

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) håper imidlertid grensehandlerne holder seg hjemme.

– Jeg håper nordmenn ikke biter på denne typen markedsføring. Hvis du drar, risikerer du å bli smittet og smitte andre. Dette er et tilbud der du kan få smitte med på kjøpet, sier han i en kommentar til NRK.

I innlegget på sine Facebook-sider skriver stormarkedet at de håper så mange som mulig kommer innom butikken. I kommentarfeltet har flere reagert på oppfordringen.

– Ikke større smittefare

Långflons stormarked ligger kun en halvtimes kjøretur unna Trysil. Den norske medeieren av stormarkedet, Stian Reiten Johansen, forteller at de publiserte innlegget i håp om å få tømt butikken, før nye reiseregler trer i kraft. Innlegget lot de stå, selv etter regjeringens pressekonferanse.

– Kundegruppen vår består 95 prosent av nordmenn. Vi står med en butikk som nå er fylt opp igjen med varer, som vi må få solgt før grensen blir stengt igjen, sier Johansen.

Og han legger til at de ikke kommer til å slette innlegget, han mener smittefaren ikke er større hos dem, sammenlignet med andre butikker i Norge.

– Det er overhodet ikke større smittefare hos oss enn en vanlig dagligvarebutikk i Norge.

Kø utenfor Långflon kjøpesenter

NORDMENN I KØ: 95 prosent av kundegruppen til Långflons stormarked er nordmenn, ifølge medeier Stian Reiten Johansen. Her avbildet i 2014

Foto: Einar Langholen-Schulstad / NRK

Forsøker å unngå smitteimport

Under pressekonferansen onsdag ble det flere ganger understreket at utenlandsreiser sterkt frarådes.

Bent Høie mener markedsføringen til stormarkedet er i strid med regjeringens anbefalinger. Han anbefaler alle om å unngå unødvendige utenlandsreiser, for å unngå økt smitteimport til Norge.

– Det å reise til Sverige for å handle, vil være i strid med regjeringens anbefaling om å unngå unødvendige utenlandsreiser.

Erna Solberg rødmerker fem nye land: – Vi står ved et vippepunkt

Flere saker fra Innlandet