Gravemaskin veltet 15 meter ned skrent - en person til sykehus

SEL (NRK): En mann er fraktet med ambulansehelikopter til sykehus etter en dramatisk gravemaskinvelt søndag.

Nødetattene jobber med ulykke i Sel i Oppland

ULYKKESSTEDET: Mannskaper fra nødetatene på ulykkesstedet i Nord-Sel der en gravemaskinfører satt fastklemt søndag. Redningsarbeidet skal ha vært svært vanskelig, fordi stedet var bratt.

Foto: Even Lusæter / NRK

Ulykken skjedde litt før klokka 1500 i Sel kommune i Oppland.

En drøy time senere, klokka 1615, opplyste politiet at personen var frigjort fra gravemaskinen. Vedkommende ble da tatt hånd om av ambulansepersonell.

Politiførstebetjent Marte Libach

UKJENT SKADEOMFANG: Politiførstebetjent Marte Libach ved Sel lensmannskontor kunne søndag ikke si noe om skadene til gravemaskinføreren. Men mannen var ved bevissthet da han ble fraktet til Lillehammer med ambulansehelikopter.

– Det som har skjedd her, er at en gravemaskin har veltet utfor en skrent. En person har sittet fastklemt i gravemaskinen. Han er nå frigjort og sendt til Lillehammer sykehus. Pasienten er bevisst, opplyser politiførstebetjent Marte Libach.

Krevende redningsarbeid

Politiet kan foreløpig ikke si noe om tilstanden til den skadde. Libach beskriver redningsarbeidet på stedet som krevende.

Ifølge politiet skal gravemaskinen ha sklidd og veltet 15 meter nedover skrenten før den ble liggende opp ned. Området er en slags steinfylling som ender ned mot en skog der gravemaskinen stanset.

En bergingsbil med vinsj bisto nødeteaene med å sikre gravemaskinen, mens man jobbet for å få ut føreren som satt fastklemt.

Fraktet med helikopter

Både brannvesen og politi deltok i arbeidet med mange mannskaper. Et ambulansehelikopter ble rekvirert og stod parat til å ta med den skadde. Etter hvert ble mannen fraktet med helikopteret til sykehuset i Lillehammer for videre undersøkelser.

Ulykkesstedet ligger rett ved tettstedet Nord-Sel. Etter det NRK får opplyst, så skal det ha pågått planeringsarbeider der ulykken skjedde.

Søndag ettermiddag og kveld jobbet man for å berge gravemaskinen opp igjen fra skrenten.

Laster kart, vennligst vent...