Komfortabel camping- trend

JEVNAKER (NRK): Det å ligge i telt trenger ikke bety vond rygg og såre knoker. På Jevnaker satses det på den komfortable teltopplevelsen.

Mange voksne orker ikke teltovernattinger med tynne liggeunderlag og klamme soveposer. Ved Torbjørnrud på Jevnaker tilbys nå det komfortable telt-livet.

BEDRE ENN HOTELLROM: Christer Normann kom fra Nesodden for å oppleve ei natt i Glamteltet på fridagen sin. Den gode senga i teltet var en gledelig overraskelse

Du kjenner sikkert igjen det; Varm og klam sovepose og alt for tynt liggeunderlag som gjør at alle steiner i gresset gnager mot ryggtavla... nei, det er ikke alle teltovernattinger som huskes med glede.

Det ønsker Siri Hallaren å gjøre noe med. Hun tilbyr såkalte Glamtents i hagen til Thorbjørnrud Hotel på Jevnaker. Ideen er at det skal være komfortabelt å ligge i telt, og da må liggeunderlag og sovepose ut, og inn kommer ei skikkelig seng og dyne.

Glamping

TELTOPPLEVELSE: Siri Hallaren i Glamtents håper flere vil bli glad i å overnatte i telt.

Foto: Ruth Barsten / NRK

I fjor sommer lå jeg ute i telt i over 30 netter og nå vil jeg at også andre skal få sansen for dette.

Siri Hallaren i Glamtents

En hører alle lyder utefra samtidig som en ligger mykt og varmt inne, og det gjør noe med deg, mener hun. – Jeg kan være gira og stressa, men når jeg kommer inn i et telt blir jeg helt avslappet, sier hun. En hører alle lyder fra naturen, samtidig som en ligger mykt og varmt inne.

Siri innreder teltene i ulik stil, og et av dem er preget av romantisk interiør. – Her har vi både hatt brudepar og kjærester, forteller hun.

Glamping

BRUDESUITE? Foreløpig står det to telt i parken til Thorbjørnrud hotell, innredet i ulike stilarter. Teltutleieren har flere telt på gang.

Foto: Ruth Barsten / NRK

Trend fra utlandet

Glam-camping, eller Glamping er kjent på kontinentet, men det er nytt i Norge.

Folk vil i større grad en før ha en spesiell opplevelse knyttet til overnatting. Det sier Monica Breiby som er leder for senter for Reiselivsforskning på Lillehammer. Resultater fra forskning på turist-adferd viser at vi vil være nær naturen, og oppleve noe som er annerledes enn i hverdagen.

Monica Breiby, leder, senter for reiselivsforskning

SOVEOPPLEVELSEN ER BLITT VIKTIGERE: reiselivsforsker Monica Breiby

Foto: Ruth Barsten / NRK

Les: Klar for GLAMpingtur i sommer?

- Svært mange higer ikke etter luksus, men etter gode opplevelser i ferien, sier Breiby. Folk er ikke lenger bare opptatte av reisemålet, de vil gjerne ha en spesiell opplevelse knyttet til selve overnattingen også.

Les: – Teltturer med barn er magiske

Både småbarnsfamilier og godt voksne ønsker ofte en annerledes overnattingsform hvor det å være nær naturen og bruke sansene er sentralt.

Å sitte ved et telt nær vannet en lys sommerkveld er noe mange ønsker seg i ferien.

Monica Breiby, leder, Senter for reiselivsforskning
Luftig Glamtent i canvasbomull

LUFTIG CANVAS: Utleier Siri løfter opp sideveggene med enkle håndgrep og og avblåser myten om klamme telt

Foto: Ruth / NRK
Tett på naturen i telt

TETT PÅ NATUREN: For samme pris som et hotellrom får du fuglekvitter og bølgeskvulp på kjøpet.

Foto: Ruth Barsten / NRK
Servicehus med toalett og dusj og kjøkken

CAMPINGLIV: Toalett, dusj og kokeutstyr ligger i parkens servicehus. Det må du som vanlig dele med andre.

Foto: Ruth Barsten / NRK