Hopp til innhold

Stadig flere gir blaffen i fartsgrensene

Antallet bilister som blir tatt av "politi på boks" øker mer i Hedmark og Oppland enn andre steder i landet. Se oversikten over alle lovbruddene der du bor.

Illustrasjon, råkøyring i tunnel.
Foto: Politiet

Det er en viss økning i antall bilister som blir tatt i fotobokser i Hedmark og Oppland. Andre steder i landet er det ikke slik.

Fylkessekretær i Trygg Trafikk i Oppland, Ivar Ringen, har denne forklaringen.

- Det har sammenheng med at Hedmark og Oppland er gjennomfartsfylker. Og vi har mange flotte destinasjoner for ferie og fritid som trekker mye folk, sier Ringen.

Se lovbruddene der du bor:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

En skulle kanskje tro at vi burde pøse på med flere fotobokser, men det synes ikke Ivar Ringen i Trygg Trafikk i Oppland.

Folk alltid bedre enn bokser

- Nei, i Trygg Trafikk mener vi at fotobokser aldri må komme som erstatning for operative politikontroller og kontroller utført av vegvesenet. Det er fordi kontakten med publikum er viktig, sier Ringen.

Dessuten påpeker han at fotoboksene ikke avslører sjåfører som er ruspåvirket.

- Og ruspåvirkede sjåfører er et problem som er i ferd med å vokse oss over hodet, sier Ivar Ringen.

Han påpeker at kontrollnivået til UP er kjempestort i Oppland og Hedmark og at det gjøres en god jobb. Og så håper han at vi i åra framover får enda flere kontroller utført av det lokale politiet også.

Politikontroll
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Dårlige unskyldninger

UP-sjefen i Hedmark, Oppland og Romerike, Knut Erik Storbæk er med på å beslaglegge flere førerkort enn noensinne. Har får mange dårlige forklaringer.

- Noen påstår at de ikke kan ha kjørt for fort, fordi bilen ikke går så fort, sier han. Så er det de som har kranglet med kona eller ektefellen, eller som har problemer på jobben, de har tankene sine andre steder. Det er kanskje den typen som utgjør den største ulykkesrisikoen, sier Storbæk.

- Ta det med ro før jul

Ivar Ringen i Trygg Trafikk håper folk vil roe seg ned nå like før jul.

- Desember er en ulykkesmåned med spesielt mye materielle skader. Og det er små marginer mellom materiell skade og personskade,sier Ringen.

Hør innslaget fra morgensendinga:

Hør innslaget

Flere saker fra Innlandet