Hopp til innhold

Full forvirring om "Lilyhammer"-fremtid

Hovedrolleinnehaver i den prisbelønte TV-serien «Lilyhammer», Steven Van Zandt, skriver på sosiale medier at det ikke blir flere sesonger. De som har laget serien avviser at de har bestemt seg for det. Netflix sier det er slutt for stjernen.

Lilyhammer

ANTYDER SERIESLUTT: I følge antydninger fra hovedrolleinnehaver Steven Van Zandt kan det være siste gang vi har sett denne gjengen på TV.

Foto: Rubicon / Rubicon

Til nå har det blitt laget og sendt tre sesonger av den suksessrike TV-serien som produseres av Rubicon for NRK.

Første gang vi møtte den halvrare gjengen var i 2012, og i løpet av de siste årene har serien blitt sett av rundt en million norske seere, og er solgt til 130 land.

Nå hersker det full forvirring om det kan bli laget en sesong 4 eller ikke.

Antyder serie-exit

Skal vi tro hovedpersonen selv er det slutt. For i går la nemlig Van Zandt ut denne meldingen på Twitter:

Laster Twitter-innhold

Og Van Zandts twitter-utspill støttes av en av de som finansierte serien, nemlig strømmegiganten Netflix. Ifølge VG er stjernen Van Zandt ferdig i serien.

– Fans over hele verden har hatt glede av historien om fisken på land. Sesong tre er en naturlig avslutning på historien om Frank «The fixer» Tagliano, sier Netflix' kommunikasjonsdirektør Joris Evers til avisa.

Vi bestemmer

Men så starter forvirringen. Direktør i Rubicon, Pål Kruke Kristiansen, sa i intervjuer i går kveld at han ikke skjønte hva Van Zandt mente med Twitter-meldingen han la ut.

Han skjønner ikke noe mer i dag.

Rubicon-sjefen sier de hele tiden har hatt en avtale om å snakkes over sommeren for å avgjøre seriens fremtid.

– Skal det eventuelt bli slutt på serien skyldes det en ren innholdsavgjørelse. Da bestemmer alle partene at det ikke er mer igjen å fortelle. Det er NRK og Rubicon som er rettighetshavere. Vi velger sammen med forfatterne av serien om vi skal lage mer, forteller han.

Lilyhammer vant Gullnymfer

PRISBELØNT: Her er Rubicon-sjefen Pål Kruke Kristiansen (t.v) sammen med Van Zandt og programsjef i Rubicon, Anne Kolbjørnsen, da serien vant Gullnymfen for beste europeiske komedie og beste mannlige skuespiller i Monaco i juni i år.

Avgjørelse tas til høsten

Rubicon-sjefen sier altså meget klart i dag at det ikke er tatt noen avgjørelse på hva som skal skje med serien videre.

– Hadde du visst det om det var satt sluttstrek for serien?

– Ja!

– Når tas det en avgjørelse om det blir laget en sesong 4?

– Vi har ikke begynt noen prosesser rundt ny sesong. Forfatterne driver med andre prosjekter og vi i Rubicon, som har drevet sammenhengende med «Lilyhammer» siden 2011, synes det er godt med en liten pause. Men i løpet av høsten må vi ta en avgjørelse, sier Pål Kruke Kristiansen.

Krangel med Netflix

I januar ble det kjent at en krangel mellom det amerikanske selskapet Netflix og NRK. Netflix viser serien internasjonalt, og skulle være irriterte over at NRK valgte å legge ut hele sesong 3 på sine nettsider.

Rubicons direktør avviser at dette har noe å si for en eventuell skrinlegging av prosjektet.

– Det er ikke grunnlag for å si at den konflikten har noe å si. Vi er selvsagt avhengig av eksterne penger. Da må vi ha inn andre parter, men det kan være andre enn Netflix hvis vi ønsker å gjøre det, avslutter Pål Kruke Kristiansen.

Flere saker fra Innlandet

pride-flagg-tv-140624

Strømmet på TikTok: – Dere må vipse om dere vil ha mer homoflagg-brenning

Trafikkulykke Østerdalen Sladdet

To personer døde i trafikkulykke i Østerdalen