Hopp til innhold

Smitteutbrudd etter kristen vårfest – 120 er i karantene

Fire er bekreftet smittet etter at 120 personer møttes på Hamar forrige helg. Kommunelegen frykter spredning.

Livets Senter Hamar

Hadde vårfest: Livets Senter Hamar hadde vårfest helgen 30. april til 2. mai. Nå er 120 personer i karantene, og fire har så langt testet positivt.

Foto: Livets Senter Hamar

Helga den 30. april til 2. mai hadde menigheten Livets Senter Hamar årets vårfest.

Til stede var til sammen 120 deltakere og arrangører.

Nå har fire personer testet positivt på covid-19 i etterkant av arrangementet.

Alle de 120 personene som var tilstede er satt i karantene.

I morgen må de teste seg igjen, de som er smittefrie er ute av karantene.

Uavklart smittesituasjon

Smittesporingsteamet har samarbeidet tett med Livets Senter Hamar for å nøste opp i situasjonen, men har ennå ikke oversikt, sier kommuneoverlege Einar Stødle.

– Jeg kan bekrefte at vi jobber med smittetilfeller, som alle har til felles at de har vært på dette arrangementet. Smittesporingsteamet har brukt helgen til å kartlegge, men det gjenstår fremdeles en del før vi har god nok oversikt, sier Stødle og legger til:

– Smittesituasjonen er uavklart inntil vi får svar på flere tester mandag og tirsdag.

Einar Stødle, kommuneoverlege Hamar

Skaffer oversikt: Kommuneoverlege Einar Stødle og smittesporingsteamet på Hamar jobber med å få helt oversikt over smittesituasjonen etter vårfesten.

Foto: Privat

Oppfordrer deltakerne til å samarbeide

Pastor David Aanje ved Livets Senter Hamar forteller at de har oppfordret alle som deltok å samarbeide for å få klarhet.

– Vi har overlevert en liste med navn og telefonnummer på alle som var til stede. Vi har også oppfordret alle deltakerne til å samarbeide med smittesporingsteamet, sier Aanje.

Forsøkte å unngå smitte

Pinsemenigheten hadde iverksatt mange tiltak for å ivareta smittevernet, sier pastoren.

– Det var to stoler mellom hver husstand, og alle ble oppfordret til å bli sittende mest mulig på plassene. Rundt i lokalene var det mange stasjoner med hånddesinfeksjon. Stoler og berøringsflater ble vasket mellom hvert møte og fra scenen og på skjermer i lokalene ble det også informert om generelt smittevern.

Gjennomgår rutiner

Aanje sier at menigheten nå likevel vil gjennomgå rutinene sine.

– Selv om vi hadde mange preventive tiltak vil vi gjøre en grundig evaluering og gjennomgå alle rutiner slik at vi kan vi kan bli enda bedre på smittevern. Vi ønsker at våre arrangementer skal være et trygt sted å være, sier Aanje.

Flere saker fra Innlandet