Hopp til innhold

Overgrepsofre fra flere fylker

Flere av de ca. 30 ofrene i den store overgrepssaken i Gudbrandsdalen kommer fra andre fylker enn Oppland. Det bekrefter politiet.

Nina Braathen Hjortdal

Nina Braathen Hjortdal er oppnevnt som bistandsadvokat i saken. Det er ikke klart nøyaktig hvor mange som har status som fornærmede i saken.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Politiadvokat Lars Rune Ringvik sa i går at minst to av ofrene ikke kommer fra Gudbrandsdalen, men fra andre fylker i Norge.

Politioverbetjent Erik Trønnes bekrefter i dag at det er flere enn to, men sier at de foreløpig ikke har god nok oversikt til å si nøyaktig antall.

Politiet vil foreløpig ikke kommentere hvor i landet disse kommer fra.

Tause parter

Partene i denne saken har så langt valgt å holde en svært lav profil. Politiet har sagt at den 19 år gamle mannen har erkjent straffskyld for de fleste av forholdene, men forsvarer Kåre Lund vil ikke bekrefte eller avkrefte dette. Han har valgt å ikke kommentere noe som helst så langt.

Sør-Gudbrandsdal tingrett opplyser at de ikke har oversikt over det nøyaktige antall ofre totalt ennå.

(Artikkelen fortsetter under videoen.)

Mangler oversikt

Politiet har siktet en yngre mann fra Gudbrandsdalen for seksuelle overgrep mot omlag 30 jenter under 16 år. Ifølge politiet er flere av dem under 14.

Politiadvokat Lars Rune Ringvik bekrefter at en 19-åring er siktet for flere seksuelle overgrep.

Nina Braathen Hjortdal, som er oppnevnt som bistandsadvokat for de fornærmede i saken, er også ordknapp. Hun har foreløpig ingen oversikt over hvor mange klienter hun skal representere, og ønsker ikke utover dette å kommentere saken.

– Dette er en sak som politiet etterforsker og hvor man foreløpig mangler den store oversikten. Derfor er det vanskelig for meg å komme med noen kommentar på nåværende tidspunkt, sier hun.

Flere ofre under 14 år

Det var mandag det ble kjent at overgrepene mot jentene skal ha skjedd fra 2011 og fram til i år.

– Det er snakk om seksuelle overgrep i ulike former, blant annet samleie, mot barn både under 14 år og under 16 år, sa politiadvokat Lars Rune Ringvik ved Gudbrandsdal politidistrikt.

Dommeravhør av barn

Minst seks av jentene har vært gjennom dommeravhør ved Statens Barnehus i Hamar, ifølge Nord-Gudbrandsdal tingrett. Alle disse har fått Hjortdal som bistandsadvokat.

Mannen ble pågrepet av politiet mandag for en uke siden. Han har vært varetektsfengslet, men er nå løslatt.

Politiet ønsker tips fra dem som kan ha opplysninger i saken.

Flere saker fra Innlandet