Hopp til innhold

Etterlyser barske menn med skjegg

Er du en hårete mann med en bagler i magen? I februar skal det gjøres opptak til filmen «Birkebeinerne» på Lillehammer, og statister med kraftig hårmanke er øverst på ønskelista.

Kristofer Hivju, Jakob Oftebro og Pål Sverre Hagen

HOVEDROLLENE: Skuespillerne Kristofer Hivju, Jakob Oftebro og Pål Sverre Hagen skal ha hovedrollene i filmen 'Birkebeinerne'.

Foto: Laila Meyrick Velour / Paradox

(Se hvor du skal henvende deg litt lenger ned i saken.)

Filmatiseringen av flukten over fjellet med kongesønnen Håkon Håkonsson i 1206 er snart i gang. Nils Gaup har regien og Paradox Film 3 AS er produksjonsselskapet bak prosjektet. Nå leter de etter barske, hårete menn.

– Vi er på jakt etter statister som kan være med på opptak som skal foregå i middelalderen. Og vi fornemmer at folk hadde mye hårvekst den gangen og at de ikke klippet seg så ofte. Derfor leter vi spesielt etter menn med skjegg, sier produsent i filmselskapet Paradox, Finn Gjerdrum til NRK.

Storfilmen «Birkebeinerne» skal ha premiere i februar i 2016. Men opptakene starter allerede den 17. februar i 2015. Også Gudbrandsdølen Dagningen skriver om den hårete etterlysningen i dag.

– Bør ha naturlig skjeggvekst

Filmen skal handle om de modige birkebeinerne som måtte rømme fra baglerne med den nyfødte framtidige kongen Håkon Håkonsson på 1200-tallet. Hovedrollene spilles av Kristofer Hivju, Jakob Oftebro og Pål Sverre Hagen. For å få den rette stemningen i filmen må også statistene være gjennomførte.

Kristofer Hivju

HÅRETE: Hovedrolleinnhaver Kristofer Hivju har skjeggveksten i orden. Han skal spille Torstein Skjevla.

Foto: HBO

Hvor mange med langt skjegg trenger dere?

– Vi trenger så mange som mulig. Dette blir en stor film, sier Gjerdrum.

Hvor langt skjegg bør de som melder seg ha?

– Der har vi ingen forutintatte holdninger. Men det bør bare være så naturlig skjeggvekst som mulig.

På facebook skriver filmselskapet at det bare er å spare både hår og skjegg!

Du kan kontakte Birkebeinerne slik: Send mail med bilde til birkebeinerstatist@gmail.com

Kvinnelig bueskytter

Filmen foregår altså i middelalderen og den skal inneholde flere slag og kampscener.

– Så hvis man mener man kan sloss eller fekte slik de gjorde i middelalderen, så er det bare å melde seg selv om hårveksten er minimal, sier Gjerdrum.

Han sier de også er på jakt etter kvinnelige bueskyttere.

– Vi trenger både kvinner og barn. Vi trenger for eksempel en del kvinnelige gårdsfolk og noen barn/ungdom i aldersgruppa 10-12 år, sier Gjerdrum.

Fristen for å melde seg som statist er på nyåret.