Hopp til innhold

Skal lage storfilm om Birkebeinerne

Regissør Tommy Wirkola får med seg Kon-Tiki stjerne Pål Sverre Hagen og Aksel Hennie i en ny storfilm om Birkebeinerne. Filmen skal spilles inn på Sjusjøen.

Birkebeinerne

Det er historien om birkebeinerne Torstein Skevla og Skjervald Skrukka som fraktet den vesle Håkon Håkonsson, kongssønnen, til Nidaros i 1206 som er bakgrunnen for den planlagte trilogien.

Foto: Knud Bergslien (1869)

Kontiki

Filmaktuell: Kon-Tiki stjerne Pål Sverre Hagen.

Foto: Kristian Rostad / NRK
Aksel Hennie

Filmaktuell: Skuespiller Aksel Hennie.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Det skal etter planen startes opptak på filmen om opprørsfolket som herjet på 11- og 1200-tallet i vinter.

De to skuespillerne Hagen og Hennie skal spille birkebeinerne Torstein Skevla og Skjervald Skrukka. Også Ida Elise Broch skal være aktuell som skuespiller, skriver VG. Det er foreløpig bare gjort en foreløpig avtale med skuespillerne.

Ifølge Hamar Arbeiderblad skal også Anders Baasmo Christiansen være tiltenkt en rolle i filmen.

43 millioner i budsjett

Det er Finn Gjerdrum fra Gausdal i filmselskapet Paradox som skal være produsent for filmen. Han presenterte i dag filmplanene for lokale politikere og reiseliv i Ringsaker kommune.

Filmen skal ha et budsjett på 43 millioner kroner, men finansieringen er ennå ikke i boks. Norsk filminstitutt vil gi svar på om de siste kronene er på plass den 31. januar.

Dersom den går i orden ser alt ut til å være klart for filminnspilling. Det er planlagt tre filmer om borgerkrigstiden. Den første filmen skal omhandle birkebeinernes flukt over fjellet og ha premiere i februar 2014.

Ønsker Skarsgård

Produsentene skal ønsker å hente inn en skandinavisk stjerne til rollen som Orm, mannen som leder jakten på de to Birkebeinerne.

Stellan Skarsgårds sønn, Alexander Skarsgård (35), skal være den som står høyest på ønskelisten. Skarsgård er et hett navn i Hollywood for tiden.

Viktig for reiselivet

Merethe Sandum

Merethe Sandum, Destinasjon Sjusjøen.

Foto: Thea Olsen

Reiselivet på Sjusjøen og i Ringsaker tror filmene kommer til å sette regionen på kartet på en helt annen måte enn tidligere.

– Jeg tro dette er noe av det største vi kan være med på i forhold til markedsføring av vår region. Vi ser jo at dette med filmturisme kan gi en eksponering som overgår de fleste turistbudsjett, sier Merethe Sandum i Destinasjon Sjusjøen.

Flere saker fra Innlandet

Portrett av studentleder i Hamar, Tina Martinussen.

Tina (21) har tips til studenter på boligjakt