Etterforskes nå som mulig drap

Politiet sier til NRK onsdag kveld at de trolig står overfor et drap etter at en ung kvinne ble funnet død i en bolig på Grua i Lunner onsdag formiddag. Politiet vil jobbe på stedet i hele natt.

Mistenkelig dødsfall i Lunner

Kvinnen som ble funnet død, ble kjørt vekk ved 19.30-tida.

Foto: Eivind Marcelino

Det blir pressekonferanse om saken klokka 10.00 torsdag formiddag.

Politiet hadde holdt på med tekniske undersøkelser inne i boligen i over sju timer før den døde kvinnen ble kjørt vekk ved 19.30-tida. Dødsfallet ble først betraktet som mistenkelig, men i kveld bekreftet politiet på stedet at de trolig står overfor et drap.

Politiet ønsker tips om mistenkelige hendelser i Grua-området onsdag formiddag eller ettermiddag på telefonnummer 61151579.

Opprettet kriseteam

Både kvinnen og familien hennes har adresse i Lunner, og rådmann Tore Molstad Andresen sier til NTB onsdag kveld at kommunen har opprettet et kriseteam som står til rådighet for politiet og avdødes familie.

Grua-saken

Politiet sikrer tekniske bevis.

Foto: Eivind Marcelino

Politiet er ellers svært sparsommelige med opplysninger rundt funnet av den unge kvinnen. Ingen er pågrepet eller mistenkt i saken.

Politiet har tillyst pressekonferanse om saken klokka 10.00 torsdag formiddag.

Store politistyrker

Grua, mulig drap

Store politistyrker har i dag jobbet med det som kan vise seg å være drap på en ung kvinne.

Foto: Eivind Marcelino

Politiet fikk melding om dødsfallet klokka 12.29 onsdag og rykket ut med store styrker til boligfeltet på Grua der kvinnen ble funnet. Et stort område rundt boligene ble sperret av, og politiet i Vest-Oppland fikk raskt bistand fra Kripos i etterforskningen.

Det var Avisa Hadeland som første meldte om det mistenkelige dødsfallet. – Vi har funnet en død person i en bolig, sier politioverbetjent Jostein Schanke til Avisa Hadeland.

Det var politiadvokat Mari Lauritzen Hasle ved Vestoppland politidistrikt som overfor NTB bekreftet funnet av den døde kvinnen.

Død kvinne på Grua

Et større område ved boligen ble sperret av og etterhvert utvidet.

Foto: Eivind Berge Håkonsløkken

Politiet utvidet etterhvert området som ble sperret av, og hadde også med en sporhund til boligområdet. Kripos har sikret tekniske spor på stedet, både inne i og utenfor boligen der hun ble funnet.