Fikk påskekyllinger på døra – hyller kreative innslag i koronahverdagen

Etter fem uker i isolasjon fikk familien Stordal en etterlengtet vitamininnsprøytning da vennene kledde seg ut og holdt konsert utenfor huset.

PÅSKEGLEDE: Vennene sang Jahn Teigens «Optimist». – Det er en av favorittsangene mine så det var full klaff, forteller Elin Stordal som filmet konserten fra vinduet.

Denne artikkelen er over en måned gammel, og kan inneholde utdaterte råd fra myndighetene angående koronasmitten.

Hold deg oppdatert i NRKs oversikt, eller gjennom FHIs nettsider.

– Det var fantastisk. Vi går inn i den sjette uken med isolasjon, og har vært inne i over fem uker. Dette betyr mye, forteller Elin Stordal.

Hun var blant de første som ble smittet i Gudbrandsdalskommunen Sel som har vært hardt rammet av covid-19-viruset. I midten av mars var 1000 av kommunens 5700 innbyggere i isolasjon. Nå er det kun noen få igjen.

Elin Stordal

ISOLERT: – Mars er helt borte for oss. Dette året har bare elleve måneder, sier Elin Stordal.

Foto: privat

Familien på fire har blitt syke etter tur og har derfor vært isolert i mange uker. Denne helgen tok kreative venner sangstemmen fatt og holdt konsert iført fullt kostyme.

– Dette betyr ekstra mye fordi vi fikk et tilbakefall. Vi hadde forventet å slippe ut igjen nå, men sånn ble det ikke, forteller Stordal.

Hun sier familien har fått kjenne på viktigheten av å ta vare på både den fysiske og den psykiske helsen de siste ukene og hyller vennene for å komme på overraskelsesbesøk.

Familien er isolert på femte uka. Fikk etterlengtet påskebesøk av venner.

FULLT KOSTYME: Ifølge Stordal pleier vennene å slå på stortromma når anledning for utkledning byr seg. Påskebesøket var intet unntak.

Foto: Elin Stordal / privat

Psyken påvirkes

En fersk studie fra The Lancet viser at å sitte lenge i karantene påvirker den psykiske helsen.

Mental Helse har tidligere fortalt at organisasjonen har merket økt pågang fra nordmenn som søker råd og hjelp etter at korona-pandemien brøt ut.

– Ring en venn, SMS eller kontakt på annen måte noen du vet sliter psykisk. Bruk sosiale medier. Det finnes utrolig mange bra folk som stiller opp for andre, sa Kristin Bergersen, kommunikasjonssjef i Mental Helse til NRK i mars.

– Hjelper på humøret

Etter at både hun, ektemannen og datteren ble syke har familien på Otta forsøkt å gjøre det beste ut av hverdagen. Nå oppfordrer Elin kreative sjeler til å ta seg en tur ut for å glede de som er rammet av viruset.

– Det hjelper på humøret og er en vitamininnsprøytning. Jeg tenker mye på dem som er alene og håper kulturlivet kan glede de rundt seg.

Stordal sender en stor takk til lokalsamfunnet som både har hjulpet og underholdt familien de siste ukene.

– Det er mye verdt å ha sånne folk. Det er veldig viktig. I disse tider ser man at det bor mye godt i folk.

Fikk påskebesøk etter fem uker i korona-isolasjon.

HUMØRSPREDERE: Vennegjengen ga familien Stordal en vitamininnsprøytning etter over fem uker i isolasjon.

Foto: Elin Stordal / privat

Mer om koronaviruset

Status Norge

Sist oppdatert: 21.06.2021
1 059
Smittede siste 7 dager
38
Innlagte
790
Døde
2 177 852
Vaksinerte