Elverum tapte skjebnekamp

Elverum klarte ikke å vinne skjebnekampen mot Pick Szeged og ta et langt skritt mot sluttspillplass i mesterligaen. De tapte 24-27 hjemme i Terningen Arena.

Thomas Solstad

KJEMPET: Thomas Solstad og Elverum kjempet innbitt i skjebnekampen.

Dermed må de høyst trolig vinne den vanskelige siste kampen mot Vardar borte, og få hjelp av andre for å ta seg til sluttspillet.

Mye matematikk

For få dager siden ble hviterussiske Meshkov Brest kastet ut av mesterligaen på grunn av krigen i Ukraina. Det er ennå ikke avgjort om poeng andre lag har tatt mot de blir tellende. Men det som var sikkert var at med seier i kveld, tok Elverum et langt steg mot sluttspillet. Elverum lå på sjette plass i gruppa før kveldens kamp, et poeng foran Zagreb. Elverum må beholde sjetteplassen for å gå videre til sluttspillet. Kveldens kamp kunne dermed ble svær viktig for om laget går videre.

Bittert

Elverums-kaptein Thomas Solstad var bitter etter kampen.

– Jeg følte vi var der i store deler av kampen. Det var små marginer som gjorde at det ikke gikk vår veg.

Han mener laget viste i første omgang at de kunne tatt dette.

– Vi spilte en kjempeomgang, sier han.

Solstad mener skuddbom og tekniske feil ødela for laget i andre omgang.

Han mener tross tapet at Elverum likevel har gode muligheter til å ta seg til sluttspillet.

– Jeg synes fortsatt vi har kjempemuligheter for å gå videre.

Zagreb som Elverum kjemper om sluttspillplass med, skal nemlig møte de til nå to beste lagene i gruppa.

Full trøkk

Elverum trykket til for fullt fra start og før fem minutter var gått ledet laget med 3-0 da Eric Johansson dundret inn 3-0. Men ungarerne kom seg etter kalddusjen og reduserte til 3-2.

Tidvis storspilte Elverum og da strekspiller Endre Langaas lobbet inn 7-4 halvveis i omgangen, måtte gjestene ta timeout.

Men til tross for Elverum-initiativ gjennom hele omgangen, så bet Pick Szeged seg fast og fem minutter før omgangen var slutt, kontret de inn ledelse for første gang med 10-11. Til ledelse ledet de 13-12 mot hjemmelaget.

Elverum tapte mot Kiel

Jevnt

Men Elverum viste i starten av andre omgang at dette var en viktig kamp. Og da Thomas Solstad utlignet til 14-14 fra sterk etter tre minutter, oste det vilje. Jubelen sto i taket i Terningen da Thomas Fries reddet en 100 prosent sjanse fra gjestene. Men sakte, men sikkert så det verre utover i omgangen for Elverum. Halvveis i omgangen var gjestene for første gang oppe i en tre måls ledelse 17-20. Da måtte Elverum ta timeout.

Ti minutter før slutt så det svart ut da gjestene gikk opp i en firemåls ledelse etter straffekast. Men ungarsk rot gjorde at Elverum bare var to mål bak kort tid etter. Men sjanser til å komme helt opp i ryggen på gjestene ble misbrukt. Men ungarerne lot seg ikke stresse av dette, og hold Elverum på trygg avstand ut kampen.