Elverum nær sensasjon i mesterligaen

Elverum var nære med å skapte nok et under i mesterligaen, men måtte til slutt slå seg knepent slått av gruppefavoritt Wisla Plock. Drømmen om åttendedelsfinale lever likevel fortsatt.

Michael Apelgren

TAP: Elverum klarte ikke å felle storlaget Plock borte, men Michael Apelgren (i midten) og Elverum har fortsatt muligheter til å gå videre.

Wisla Plock-Elverum 30-28

Elverum har imponert stort i det som har blitt "dødens gruppe" i mesterligaen, og hadde fire seire på rad før lørdagens kamp mot Wisla Plock borte. Det gjorde at laget lå kun et poeng bak tetlaget i gruppa Ademar Leon.

Knallstart

– Det er en skrell hvis Elverum tar to poeng her, sa Viasats ekspertkommentator Gunnar Pettersen før kampen.

Wisla Plock er på papiret det beste laget i gruppa. Og Elverum gikk respektløst ut og tok ledelsen 5–3 før det var gått åtte minutter. Spesielt playmaker Magnus Fredriksen skapte store problemer for hjemmelaget. Laget var oppe i en hele firemålsledelsen. Bak gjorde keeper Morten Nergaard den ene klasseredninga etter den andre.

– Strålende start for Elverum, sa Viasats Gunnar Pettersen halvveis i omgangen.

Men utover i omgangen gjorde Elverum en rekke tekniske feil og etter 20 minutter ledet Plock for første gang 11–10.

Utover i omgangen lå Plock stort sett to mål foran. Høyrekant Sigvaldi Gudjonsson sørget for de fleste av målene til Elverum. Ved pause sto det 17–15 til hjemmelaget.

Nok et drama

Andre omgang startet som den første sluttet. Elverum klarte ikke å tette igjen bakover, men scoret jevnt og trutt framover. Etter hvert fikk laget mer aggressivitet i forsvarsspillet og spiste seg innpå Plock. halvveis i andre omgang var Elverum for første gang likt med hjemmelaget da det sto 24–24.

– En fantastisk prestasjon så langt, sa Pettersen.

Men Wisla Plock klarte utover i omgangen å holde seg et til to mål foran. Det hjalp ikke ay toppscorer Sigvaldi Gudjonsson måtte ut med skade. Ni minutter før slutt så det svart ut, da Plock gikk opp i en tremålsledelse. Men Elverum ga aldri opp, og fem minutter før slutt slet Tine Poklar seg igjennom, og Elverum var kun et poeng bak.

Men et par bom mot slutten av kampen ble skjebnesvangert i det som ble nok et drama.

– Laget kan være stolt av prestasjonen, sa Pettersen.

Sjøl med tap i denne kampen, er Elverum fortsatt med i kampen om å gå videre. De ligger kun to poeng bak de to tetlagene.