Hopp til innhold

Dødsulykke i Kvitfjell

En mann er omkommet og en tenåringsgutt er hardt skadd etter at de kolliderte i alpinanlegget i Kvitfjell i Ringebu i dag.

Ulykken skjedde kl. 12.30.

Operasjonsleder ved Innlandet politidistrikt, Marianne Brun, sier at de ikke har så mange detaljer om omstendighetene.

– Dette er en hendelse der de to har kollidert i alpinløypa, og vi kjenner ikke til hva som har skjedd like før, sier Brun.

Kommunikasjonsrådgiver Line Fuglehaug i Sykehuset Innlandet sier at den voksne mannen som var innblandet i sammenstøtet ble erklært død på stedet.

– Tenåringsgutten ble først kjørt til sykehuset i Lillehammer, deretter i luftambulanse til Ullevål sykehus, sier hun. Ved overføringen til Ullevål var tilstanden alvorlig, men stabil.

Fikk førstehjelp etter kort tid

Odd Stensrud

Daglig leder i Kvitfjell alpinanlegg, Odd Stensrud.

Foto: Reidar Gregersen / NRK

– Vi hadde en kvalifisert skipatrulje på plass kun få minutter etter ulykken. Dermed kunne vi gi førstehjelp med en gang, sier daglig leder i Kvitfjell alpinanlegg, Odd Stensrud.

Han forteller at ulykken skjedde rett sør for mellomstasjonen på østsiden av alpinanlegget, på den siden som vender mot Gudbrandsdalen.

Stensrud fortalte klokka 19 at han akkurat hadde kommet ned fra anlegget, og at politiets undersøkelser nå er ferdige. Anlegget kommer ikke til å bli stengt som følge av ulykken, og åpner i morgen tidlig.

Han opplyser også at ulykken ikke har sammenheng med noen installasjoner i området, og at det skjedde i en preparert trase.

– Dette har gjort et sterkt inntrykk på oss. Vi er alle preget av den tragiske ulykken.

Flere saker fra Innlandet