Bortførte sauer åtte mil unna beite

Fredag kveld ble fire sauer bortført fra Vinstra. Lørdag morgen ble de oppdaga på Lillehammer. – En veldig sjelden sak, sier politiet.

Sauene ble kidnappa fra Vinstra til Lillehammer

BORTFØRTE DYR: Det var disse tre søyene og lammet som ble kidnappa fra Vinstra og som ble funnet her, på Strandtorget, lørdag morgen. I dag anmelder sauebonde Ståle Roven handlingen, som han mener er tragisk.

Foto: Jan Haugen

– Jeg er sjokkert over at noen kan finne på noe sånt. Jeg skjønner at folk kan bli irritert over sau som holder til ved eiendommene deres, men jeg trodde ikke det var mulig å gjøre dette, sier sauebonde Ståle Roven til avisa GD som først omtalte saken.

Når NRK snakker med han er han på tur inn på lensmannskontoret på Vinstra for å anmelde saken der tre av søyene hans og ett lam ble bortført fra Vinstra til Lillehammer fredag kveld.

– Det er et stort press på politiet fra sauenæringa i Gudbrandsdalen for å finne ut hvem som har gjort dette, sier bonden.

Sauene som ble bortført

IKKE HJEMME: Her står sauene utenfor Strandtorget kjøpesenter på Lillehammer. Til vanlig beiter de åtte mil lenger nord i Gudbrandsdalen.

Foto: Jan Haugen

Lørdag morgen fikk han beskjed om sauene ble funnet på Strandtorget kjøpesenter på Lillehammer. Dagen før befant de seg åtte mil unna, nemlig i området rundt Vinstra Mølle. Holen sier til avisa at det verste er at gjerningspersonene har skilt søyene fra lammene sine.

– Noen må ha lokket med seg dyrene inn i en bil eller på et lasteplan i løpet av natta og kjørt helt til Lillehammer, sier sauebonden.

Han vet ikke hvem som kidnappa sauene eller hva grunnen til det hele er.

Sauene tilbake på beite

Politiet i Gudbrandsdalen klarer ikke svare på stående fot hva strafferammen er for å bortføre sau.

– Dette er en veldig sjelden sak. Den omfattes nok av straffeloven, men hvilken paragraf vet jeg ikke. Dette må etterforskes nærmere, sier Trygve Ulset, vakthavende ved Gudbrandsdal politidistrikt til GD.

Sauene er nå på plass på Vinstra igjen.