Hopp til innhold

Bonde stanget i hjel av okse

Engerdal kommune setter kriseteam for å hjelpe familien til gårdbrukeren i 60-årene som ble stanget i hjel av en okse tirsdag.

Kommuneskilt i Engerdal

TRAGISK: Det var tirsdag en erfaren gårdbruker i Engerdal ble stanget i hjel av en okse på sitt eget jorde. En hendelse som preger hele bygda.

Foto: Frode Meskau / NRK

Litt etter klokka 10 tirsdag formiddag fikk politiet melding om at en mann var funnet død på et jorde på Drevsjø. En lege kom raskt til stedet og konstaterte at gårdbrukeren var død.

Politiet kom også til, og har undersøkt hendelsen og spor på stedet.

– Det som har skjedd, ut ifra skadene på mannen og spor på stedet, er at han har blitt stanget i hjel av en okse, sier lensmann Lasse Kalvø.

Hjelper familien

Rådmann i Engerdal, Lage Trangsrud

STILLER OPP: Rådmann i Engerdal, Lage Trangsrud, sier mange sender tanker til familien som er rammet.

Foto: Frode Meskau / NRK

Engerdal kommune følger nå tett opp familien til gårdbrukeren i 60-årene som ble stanget i hjel av oksen.

– Kommunen har satt kriseteam. I tillegg til det har sognepresten en oppfølging på familien, forteller rådmann i Engerdal kommune, Lage Trangsrud.

Han sier det som har skjedd preger hele den lille bygda øverst i Østerdalen med knapt 1.500 innbyggere.

– Alle kjenner alle her i kommunen, og alle engerdøler sender nok mange tanker til familien nå i den vanskelige situasjonen som de har kommet i etter denne tragiske hendelsen, sier Trangsrud.

Ingen vitner til ulykken

Mannen, som var i slutten av 60-åra, var en erfaren gårdbruker. Han jobbet alene på jordet da ulykken skjedde en gang mellom klokka 09 og 10 tirsdag.

– Det er ingenting som tyder på noe slurv fra gårdbrukerens side. Her tyder alt på at han har vært uheldig og at det var en tragisk ulykke, sier lensmann Lasse Kalvø.

Politiet undersøker nå omstendighetene rundt ulykken og Arbeidstilsynet er varslet.

Familien til gårdbrukeren blir ivaretatt, sier lensmannen.