Årets første hjemmetap for Nybergsund

Nybergsund tok i mot Bryne hjemme på søndag, og for første gang tok Bryne med seg alle poengene hjem.

Nybergsund

Det begynte bra for Nybergsund, men tilslutt endte det med årets første hjemmetap.

Foto: Bjarne Skarpmo / NRK

Av Bjarne Skarpmo/NRK

Det tapende Nybergsund-laget så både tannløse og slitne ut utover i andre omgang. Det hele startet så bra for Nybergsund. Enkerud vant en duell mot Kai Risholt, og spilte fri Adis Maglic på åpent mål.

Ble slitne

Mirza på Nybergsund

Mirza dirigerer resten av Nybergsund-laget.

Foto: Bjarne Skarpmo / NRK
Adis Maglic, Nybergsund

Adis Maglic kjemper for Nybergsund.

Foto: Bjarne Skarpmo / NRK

Svensken var iskald, og sendte Nybergsund i føringen. Etter det gikk det stort sett bare en vei for hjemmelaget. Nedover.

– Vi blir veldig slitne utover i kampen. Det ser man spesielt utover i andre omgang, konstaterte Nybergsund-trener Ola Brenden etter kampslutt.

Nybergsund har slitt mye med skader i det siste, og flere av spillerne var halvskadde i dagens oppgjør.

- Adis Maglic, Christoffer Heier Solbakken og Remond Mendy startet alle halvskadde, kunne Brenden opplyse.

Dette preget også de tre nevnte spillerne. De spilte ikke med den samme intensiviteten som ellers, og dette var nok mye av grunnen til at Nybergsund tapte dagens kamp.

Demba Traore i ny posisjon

En annen grunn kan også være at spillere ble brukt i posisjoner de ikke har spilt før. Demba Traore var en av spillerne som ble brukt i en posisjon han ikke hadde erfaring med fra før.

Traore ble satt opp som midtstopper fra start sammen med Suleyman Aslan. Svensken klarte seg veldig greit, på tross av at han ikke har noen som helst erfaring fra denne posisjonen fra tidligere.

– Dette er første gang jeg spiller midtstopper. Jeg syns jeg klarte meg greit, men det er veldig synd at jeg misser et par steder i kampen, sa Traore.

Får godkjent av sjefen

Et par av missene til Traore ble også avgjørende for Nybergsund.

– Demba er involvert i begge målene vi får i mot oss. På det første er han i feil sone, og på den andre misser han, kunne Ola Brenden opplyse.

På spørsmål om hva han mener om Demba Traores første kamp som midtstopper svarer han følgende:

– Demba gjør en ok kamp. Han er dessverre involvert i begge målene vi får i mot, men det er sånne ting som kan skje når man er helt fersk i en posisjon. Han får godkjent av meg, konstaterte Brenden.

Full tropp til neste helg

Nybergsund har som nevnt slitt mye med skader de siste ukene, men dette kommer ifølge Ola Brenden til å bli bedre før neste helgs kamp mot Strømmen.

– Neste helg er Gudmann(Thorisson, journ.anm.) tilbake i forsvaret, de halvskadde spillerne er friske og forhåpentligvis er Damian Williams tilbake fra landslagsoppdrag, avsluttet Brenden.