Helsvart dag for Nybergsund

Nybergsund-Bodø/Glimt:0-2(0-1): To spillere til sykehus, et straffemål og et tabbemål var fasiten etter at Nybergsund og Bodø/Glimt hadde spilt sitt andre oppgjør i 1. divisjon i 2011.

Nybergsund

Demba Traore ligger nede foran Bodø/Glimt sin Karl Morten Eek.

Foto: Bjarne Skarpmo

– Det blir vanskelig nå, erkjenner dagens kaptein Christoffer Heier Solbakken.

Det var "vinn eller forsvinn" i lufta før dagens oppgjør. Nybergsund har spilt langt under par i store deler av sesongen, og befinner seg godt under streken for nedrykk for øyeblikket. Dagens oppgjør gjorde ikke situasjonenen noe bedre. En Glimt-straffe ble ekspedert kontant i mål av Jim Johansen etter 36 minutter, og når Nybergsund øynet litt håp mot slutten, knuste Aram Khalili alt med å sette inn en retur.

– Vi må score mål for å vinne kamper, sånn er det. Det er hjemme poengene skal tas, og det at vi taper alle i dag gjør at det blir tøft fremover, sier vikarkaptein Heier Solbakken etter kampslutt.

To spillere til sykehus

Det er nok ikke dårlig spill og enkle mål denne kampen vil bli husket for. Både Viljar Nordberg og Demba Traore måtte fraktes til sykehus etter kampslutt. Førstnevnte skal ha fått hjernerystelse, mens Nybergsunds høyreiste målscorer Demba Traore trolig fikk et ankelbrudd.

Heier Solbakken var overhodte ikke fornøyd med måten Traore ble behandlet på av eks Nybergsund-spiller Karl Morten Eek:

– Det er en stygg takling, og han er åpenbart ikke i nærheten av ballen. Rart at det ikke blir straffe, sier Solbakken.

Eek, på sin side, erkjenner at det var kontakt, og at Glimt var heldige som slapp å få en straffe mot seg.

– Jeg hiver meg inn for å blokkere et skudd, og da går jeg rett i han. Vi var veldig heldige som slapp unna der, sier Eek.

Han syntes det var veldig synd at det gikk som det gikk med Demba Traore.

En skandale

Nybergsund-trener Ola Brenden var klar i sin tale. Traore skulle hatt straffespark.

– Det er en skandale at dommeren ikke dømmer der, tordnet Nybergsund-treneren.

Dommeren var noe mer diplomatisk i sine uttalelser:

– Jeg så at han falt, men så ingen ting i forkant som kan kvalifisere til frispark. Det er nok mye mulig at det var kontakt der, men jeg må dømme etter det jeg ser, sier dommer Tennøy.

Han understreker at han vil se nøye på situasjonen på video så snart han har mulighet.

Neste helg møter Nybergsund Løv-Ham borte, og da er det ikke noe annet enn tre poeng som kan være godt nok for et Nybergsund-lag i akutt poengnød.

Nybergsund ligger for øyeblikket på 14. plass i første divisjon, med syv kamper igjen å spille og ti poeng opp til et KIL-lag på sikker plass med to kamper færre spilt enn Nybergsund.