– Vi har sviktet barnevernet

– Vi har rett og slett oversett noe, sa Høyres Odd-Hermann Roel Børke fra talerstolen i Ringsaker kommunestyre i dag. Høyre prøvde å rette opp igjen sviket ved å foreslå økning på flere millioner kroner til barnevern de neste fire årene. Det ville ikke Ap være med på.

Opposisjonen i Ringsaker

En samlet opposisjon ønsket at barnevernet skulle få mer penger.

Foto: Torunn Myhre / NRK

– Vi oppdaget for sent at vi har vedtatt et mål for barnevernet vårt, og at det ikke er satt av penger for dette sa Odd-Hermann Roel Børke(H) før kommunestyremøtet i dag.

Opposisjonen kom derfor med en plan om å fullfinansiere barnevernplanen i de neste fire årene. Noe de mener Arbeiderpartiet også burde gått for.

– Jeg syns det er veldig pussig at arbeiderpartiet med rent flertall i kommunestyret velger å ikke prioritere. Jeg syns det viser mangel på evne, vilje og mot til og prioritere de gruppene som faktisk trenger oss mest, sa Randi Korgstad.

Hun snakket også på vegne av høyres om barnevernet i kommunestyret i dag. Et barnevern som har hatt millionunderskudd de siste to åra. Men også et barnevern som Lene Renate Skjoldheim har gått til erstatningssak mot, og som ble gransket. Konklusjonen var klar på at det bør gjøres tiltak for åtte og en halv million kroner for å bli bra nok.

– Det er på høy tid at barnevernet blir prioritert i Ringsaker. Det er klart at pressen og andre saker viser at det har vært store svik fra offentlige myndigheter barn i sårbare situasjoner også her i Ringsaker.

– Ikke noe nytt på bordet

Selv om Høyre fikk støtte fra hele opposisjonen, hjalp det lite. Vedtaket ble som framlagt av rådmannen og Arbeiderpartiet: To og en halv millioner kroner, og ingen penger for å gjennomføre barnevernplanen.

– Når de legger fram et forslag som det ikke kommer med mer fakta på bordet enn det som står der, kommer ikke vi til å gå for det forslaget, var svaret fra Ap.

– Skal ikke sove i timen

Håkon Vik i Ringsakerlista har lenge har kjempet for mer penger til barnevernet, og er likevel litt mer optimist nå enn før, i forhold til barnevernet. Hele opposisjonen sto samlet i kommunestyret i dag for å legge felles press.

– Hvis presset blir større og større, må det til slutt skje noe. Det går ikke bare å dytte det vekk lengre, sa han.

Og høyre svarer at nå skal de ikke skal sove i timen lengre. Nå skal de følge barnevernssaken framover.

– Vi venter ikke til neste budsjett, og så får vi bare se om det er mulig å få til. Men vi sitter ikke i flertall så da kan vi ikke si at det skal vi ordne. Men vi kommer til å jobbe for det, avslutter Roel Børke.