Hopp til innhold

Mor til overgrepsoffer: – Jeg fikk sjokk da jeg skjønte hva datteren min hadde blitt utsatt for

GJØVIK TINGRETT (NRK): Moren begynte å gråte da aktor beskrev overgrepene mot den da seks år gamle datteren i retten onsdag.

Overgrepssak Gjøvik tingrett. Første dag

VITNEBOKS: Både tiltalte og den ene jentas foreldre vitnet i retten onsdag. Tiltalte beskrev hvordan han møtte og tok bilder av den da seks år gamle jenta.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Foreldrene til den ene fornærmede jenta i den omfattende overgrepssaken på Hadeland forklarte seg i saken onsdag. Jenta var seks år da overgrepene skjedde, 14 år i dag.

Fra vitneboksen forklarte moren at datteren hadde fortalt at tiltalte hadde kledd av henne før overgrepet skjedde, og at han hadde lagt henne på gresset.

Ifølge moren skal også jenta ha fortalt at tiltalte ba henne om å bade etter overgrepet.

– Jeg fikk helt sjokk da hun fortalte meg om det som hadde skjedd, sa moren.

Forstod at det var langt over grensen

Tiltalte forklarte seg også om denne delen av tiltalen onsdag. Han beskrev hvordan han møtte og tok bilder av den da seks år gamle jenta, skriver OA.

Senere skal han ha tatt nakenbilder av henne og utført seksuelle handlinger.

– Jeg visste at jeg gjorde noe langt over grensen. Jeg hadde ikke planlagt at det skulle gå så langt, forklarte mannen.

Mora forklarte på sin side at hun tok jenta med til politiet med en gang etter hendelsen. Dagen etter ble jenta undersøkt av lege.

Aktor spurte om jenta har snakket om overgrepet i etterkant.

– Nei, hun har alltid vegret seg for å snakke om dette.

Da aktor kom inn på en rekonstruksjon av hendelsen, tok moren til tårene.

– Hun var en stille person, men ble enda stillere etter dette. Dessuten hadde hun mye mareritt, og hvis jeg prøvde å roe henne ned sparket hun og slo. Dette skjedde flere ganger i uka i flere år, forteller moren.

Endret adferd

Videre forklarte moren at datteren endret seg veldig da moren fortalte henne at gjerningsmannen var tatt.

– Hun har blitt blidere, og lettelsen sto som skrevet i ansiktet hennes. Hun spurte hvor lenge han skulle sitte i fengsel. Men hun vil fortsatt ikke snakke om det, det kommer bare en setning nå og da.

Etter morens forklaring tok faren plass i vitneboksen. Han bekreftet det moren sa om at datteren har vært innesluttet i oppveksten, og at dette ble verre etter hendelsen.

– Etter hendelsen har hun vært redd for å kle av seg og dusje med andre til stede, sa faren, og la til at han fortsatt tror datteren tenker mye på det som skjedde.

– Det er vanskelig å vite hvor mye man skal spørre, hvor mye man skal rippe opp i, sa faren.

Flere saker fra Innlandet