– Fikk beskjed om å pakke varene

I dag kom det beskjed til ansatte om at alle varer hos Design Forum på Lillehammer skal pakkes ned og sendes til Oslo. De streikende ansatte er usikre på hva som skjer videre.

Streikevakter ved Designforum i Lillehammer.

Streikevakter fotografert samme dag som de ansatte gikk ut i streik. Bakerst f.v.: Bjørg Karin Lekvam, Svein Gangdalen og Anne Helen Bergan Amundsen. Foran: Oda Regine Næristorp (t.v.) og Eirine Saaler Nabben.

Foto: Dag Kessel / NRK

– Det jeg vet er at ansatte i dag har fått beskjed om at alle varer skal pakkes ned og sendes til Oslo. Noe mer enn det har vi ikke fått beskjed om. Vi syns det er veldig rart å skulle drive en butikk uten varer, når streiken forhåpentligvis tar slutt.

Det sier butikkleder ved Design Forum på Lillehammer, Oda Regine Næristorp. Fredag i forrige uke gikk 14 ansatte i butikkjeden Design Forum, som er medlemmer i Handel og Kontor, ut i streik. Det er 19 butikker i kjeden. To av disse tilhører avdelingen i Lillehammer og en tredje skal etter planen ut i streik i februar.

– Trengs andre steder

I dag ble det gitt beskjed til den siste av de ansatte som ikke er i streik, om at varene skal pakkes ned og sendes til andre utsalg.

– I utgangspunktet var det meningen at butikken skulle holde åpent til hun gikk ut i streik, men siden varene nå pakkes ned, holder butikken helt stengt, sier Næristorp.

Bakgrunnen for streiken er at direktør og eier av butikkjeden, Haakon Strømsmo, ikke vil gi de streikende i bedriften tariffavtale.

Årsaken til at varene nå skal pakkes ned er ifølge Strømsmo at varene er nødvendige andre steder.

– Alle er i streik og butikken er inntil videre stengt. Det betyr at vi trenger varer andre steder og vil fordele dem i andre butikker. Hva som skjer videre på Lillehammer må vi komme tilbake til.

– Håper det løser seg

Strømsmo vil ikke si noe mer om butikkens framtid på nåværende tidspunkt.

– Alt avhenger av hvordan de streikende reagerer framover, for med stengt butikk er det ingen hensikt å ha varer.

Næristorp håper at situasjonen løser seg for alle de involverte.

– Vi har ikke lyst til å stenge butikken. Vi har fått veldig mange gode kunder på Lillehammer og har ikke noe formening om at omsetning skal være grunnen til at det ikke skal være varer, så grunnen må jo være i forhold til streiken.