– Det har vært tap hver eneste dag

Daglig leder på veikroa Sinclair i Nord-Fron mener hotellstreiken har rammet veldig urettferdig. Med 11 av 14 ansatte organisert, har de tapt oppdrag til uorganiserte.

Ingvild Selfors

Daglig leder på Sinclair veikro synes hotellstreiken har rammet dem urettferdig hardt.

Foto: NRK

– Jeg vet ikke om det er formålet til Fellesforbundet, sier daglig leder på Sinclair, Ingvild Selfors.

Hotellstreiken ble avsluttet lørdag. De streikende fikk innfridd kravet om lokal forhandlingsrett og et løft i minstesatsene.

Men noen sitter altså igjen med en dårlig følelse. Ingvild Selfors hos Sinclair veikro synes det er helt feil at de bedriftene som har mange organiserte blir hardest rammet av en streik.

– 11 av 14 ansatte har vært i streik. Det har vært avlyste selskaper og arrangementer, og andre bedrifter med færre eller ingen organiserte har fått våre oppdrag, sier Ingvild Selfors.

– Streik skal ramme bedriftene

Organisasjonsarbeider i Fellesforbundet i Oppland, Svein Grandalen, sier det ikke er deres intensjon i det hele tatt. Men de tar ut bedrifter som er organiserte uavhengig av størrelse, økonomi og ansatte.

– Vi hensyntar ikke annet enn at vi ønsker å ramme medlemsbedriftene. Om noen da velger å benytte tjenester andre plasser, så er jo det en ting som egentlig er meningen med streik, sier Svein Grandalen.

Grandalen skjønner at det kan ramme bedrifter med mange organiserte hardere enn andre, men mener problemstillingen må snus.

– Jeg vil jo heller si at det er de andre som har for få organiserte, sier han.

Burde bli enige uten streik

Hvor er dette uke 5/15?

11 av 14 ansatte ved Sinclair veikro i Nord-Fron ble tatt ut i hotell-streiken.

Foto: Jorunn Vang / NRK

Daglig leder på Sinclair i Nord-Fron understreker at hun skjønner at man må kjempe for alle medlemmer når man er organisert, men hun sier de føler seg langt borte fra det som Fellesforbundet og de streikende kjemper for.

– Det er på en måte ikke vår sak.

Hun mener streik er et gammeldags våpen og at NHO og Fellesforbundet burde klart å bli enige uten streik.

Grandalen i Fellesforbundet i Oppland sier det er sånn det er, og at noen alltid vil føle det litt urettferdig ved en streik.

Han er forøvrig godt fornøyd med resultatet av streiken, fordi de har fått innfridd kravet om lokal forhandlingsrett og et kronetillegg på 4,85.

– Var ingen kampsak hos oss

Ingrid Selfors har ingen mening om lønnskravet. Det var ingen kampsak i hennes bedrift, sier hun.

Hun har ikke fått full oversikt over de økonomiske konsekvensene for veikroa ennå. Nå er hun bare glad for at streiken er over og at de ansatte har begynt å jobbe igjen.

– Så får vi bare håpet at det ikke har dannet seg et mønster. For det er mange som har kjørt rett forbi, fordi de har sett streikevakter og plakater utenfor, sier Ingvild Selfors.

Les også: