Hopp til innhold

- Uaktuelt å komme tilbake som ordfører før saken er over

Rune Øygard sier han ikke vil komme tilbake som ordfører i Vågå så lenge det ikke er noen avklaring i forhold til siktelsen mot han.

Øygard 2

Rune Øygard møtte pressen i dag klokken 14.00.

Foto: Meek, Tore / Scanpix

– Ordførervervet er så krevende at det er umulig å gå inn i det med delvis styrke og energi og helt umulig med en slik siktelse hengende over meg, sa Øygard på pressekonferansen.

Øygard var svært ordknapp i møtet med pressen og nektet å svare på spørsmål om selve saken. Han fortalte likevel litt om situasjonen han er i:

– Dette er helt uvirkelig og jeg er på siden av mitt eget liv. Dette er en nedverdigelse av det mest, men nå vil jeg ta tilbake livet og se fremover.

Rune Øygard

Ordføreren informerte også om sin helsetilstand og fortalte at han i minst en måned til vil være sykemeldt 80 prosent. Sykemeldingen han har nå går ut 14. desember.

På pressekonferansen ble han også spurt om hvorfor han ikke hadde fulgt permisjonsrådet fra ledelsen i Arbeiderpartiet:

– Jeg har fått mange råd både for og i mot. Så lenge jeg er sykemeldt forholder jeg meg til det, og vil ikke delta i politisk arbeid så lenge denne saken pågår.

SE VIDEO FRA PRESSEKONFERANSEN:

Video PK Vågå

Stor medieinteresse

I dag møtte rådmannen i Vågå og den overgrepssiktede ordføreren, Rune Øygard, pressen for å fortelle hva han skal gjøre mens han har sin graderte sykmelding. Pressekonferansen startet klokka 14.00 i dag.

Det er på grunn av den store medieinteressen rundt når Rune Øygard skal jobbe, hvor han skal jobbe og hva han skal jobbe med, at rådmannen innkalte til pressekonferanse.

På pressekonferansen sa Øygard at han også vil være mer tilgjengelig for pressen fremover:

– Jeg har ikke hatt energi og overskudd, men vil være mer tilgjengelig fremover, sa Øygard.

Avløp og bakeri

Øygard er nå 80 prosent sykmeldt. Han skal ikke jobbe som ordfører før han er helt friskmeldt.

På pressekonferansen ble det kjent at Øygard skal jobbe med finansiering av vann og avløp på Gjende og mulighetene for å etablere et bakeri i Vågå.

Ordførerjobben tar varaordfører Iselin Jonassen seg av. Øygard skal jobbe i 20 prosent stilling for kommunen.

Også da kommunestyret i Vågå ble konstituert tidligere i høst var det stor medieinteresse. Da var ikke Øygard til stede, men det ble avgjort at kommunestyret fortsatt ville ha han som ordfører i Vågå.

Reagerer på pressekonferansen

Bistandsadvokaten til jenta som har anmeldt Øygard, Nina Braathen Hjortdal, reagerer på pressekonferansen som ble holdt i Vågå kommune i dag.

Hun mener Øygard på denne måten fremstiller seg selv som et offer i saken, og sier jenta selv reagerer på dette:

– Det er rart at han skal få en sånn plass i media når han er siktet i en straffesak under etterforskning, sier hun.

Snakket ut

I forrige uke snakket Rune Øygard ut i avisene. Øygard var også til stede på pressekonferansen i dag, men det var ikke tillatt å spørre han om overgrepssaken som er under etterforskning.

Øygard sier han ikke har gjort noe galt, og vil tilbake til jobben så fort han kan.

Øygard er siktet for overgrep mot ei mindreårig jente som nå er 16 år. Etterforskingen blir ikke ferdig før rundt nyttår, sier politiet.

Øygard

Rune Øygard og rådmann Tor Arne Gangstø.

Foto: Meek, Tore / Scanpix

Flere saker fra Innlandet