NRK Meny
Normal

Lille NRK mot store Disney

Har NRK noe å stille opp mot globale aktører som Disney? Barne-TV, evaluering av valgdekningen og NRKs rolle i "det godes tjeneste" er saker på torsdagens møte i Kringkastingsrådet. Møtet strømmes.

Lille NRK mot store Disney: Har NRK noe å stille opp mot globale aktører som Disney? Barne-TV, evaluering av valgdekningen og NRKs rolle i "det godes tjeneste" er saker på møtet i Kringkastingsrådet 15/10 2015.

Hvordan NRK skal utøve sitt samfunnsoppdrag og få oppmerksomheten hos norske barn i en stadig mer internasjonal preget av mediegiganter, er spørsmålet som stilles i K-rådet torsdag.

Hvordan barneuniverset NRK Super kan være en motvekt og et alternativ som får oppmerksomhet i flommen av internasjonale barnekanaler, skal belyses.

Videre skal rådet evaluere NRKs dekning av kommune- og fylkestingvalget.

NRK Super BlimE-dansen: Hele Norge danser!

Gjennom dansen BlimE får NRK Super tusener av norske skolebarn til å danse for vennskap og omtanke. Men det er ingen selvfølge at norske barn retter seg mot NRK.

Foto: NRK

Både kritisk og god

Et tredje tema på møtet er NRKs rolle som utøver av kritisk journalistikk satt opp mot å være en samfunnsaktør i "det godes tjeneste".

Må den kritiske journalistikken vike når opinionen er for sterk og formålet det beste, er spørsmålet som stilles.

I hvor stor grad slipper motstemmene til i dekningen av f.eks. flyktningkatastrofen, den arabiske våren eller ved norsk deltakelse i militære aksjoner som har humanitær begrunnelse?

Gir NRK annerledes tenkende tilstrekkelig plass og rom – enten de befinner seg til høyre eller til venstre - er utgangspunktet for Kringkastingsrådets debatt.

Dagsorden

Møte i Kringkastingsrådet

Tid: Torsdag 15. oktober kl. 09:00

Sted: Møterom 7 og 8

Kl 09:00: Åpning og gjennomgang av dagsorden

v/rådets leder Per Edgar Kokkvold

Kl 09:10: NRKs dekning av kommune- og fylkestingsvalget 2015

Kringkastingsrådet bruker rutinemessig å oppsummere NRKs valgdekning i sitt oktobermøte. Rådet har også mottatt drøyt 20 klagebrev som er relatert til dekningen av høstens lokalvalg.

Innledning v/prosjektleder Linn Sandberg Skarstein og redaksjonssjef Kyrre Nakkim.

Kl 10.40 NRK i «det godes» tjeneste

Må den kritiske journalistikken vike når opinionen er for sterk og formålet det beste?

I hvor stor grad slipper motstemmene til i dekningen av f.eks. flyktningekatastrofen,den arabiske våren eller ved norsk deltakelse i militære aksjoner med humanitær begrunnelse? Er NRK seg bevisst å gi annerledes tenkende – enten de befinner seg til høyre eller til venstre – tilstrekkelig plass og rom?

Innledninger v/ forsker og samfunnsdebattant Asle Toje og journalist, forfatter og kommentator Linn Stalsberg.

Kl 12:00: Lunsj i messa

Kl 13:00: Alle vil slå kloa i barna!

For 8 år siden etablerte NRK sitt nye Superunivers som en motvekt til flommen av internasjonale barnekanaler, først og fremst fra Disney. Hvilke utfordringer står NRK Super ovenfor i en helt ny medievirkelighet, der målet er å realisere det ambisiøse slagordet «Vi skal skape en verden hvor barn vokser og er viktige».

v/ programredaktør i NRK Super, Hildri Gulliksen

Kl 13:40: Gjennomgang av flere klagebrev…

Kl 14:40: NRKs ledelse informerer om aktuelle saker.

Kl 15:00: Møteslutt.