Informasjon fra NRK

Blir nye NRK-korrespondenter

Yama Wolasmal og Simen Ekern blir nye NRK-korrespondenter. Ekern skal til Brussel og Wolasmal til Beirut som ny Midtøsten-korrespondent.

Yama Wolasmal og Simen Ekern

Yama Wolasmal t v og Simen Ekern blir nye NRK-korrespondenter henholdsvis i Beirut og Brussel.

Foto: Julia Marie Naglestad/Roberto Di Trani

Simen Ekern (44) tar over i Brussel etter Philip Lote, mens Yama Wolasmal (38) skal erstatte Kristin Solberg i Beirut.

Forfatter og journalist Simen Ekern har de siste årene vært tilknyttet TV 2 og Morgenbladet med base både i Roma og Brussel. Han leverer også stoff til andre medier, og har tidligere jobbet mange år i Dagbladet.

Yama Wolasmal er i dag programleder i Dagsrevyen. Han kom til NRK i 2017, etter å ha vært i TV 2 i over ti år. Der har han jobbet både som nyhetsanker, reporter og utenriksreporter med særlig ansvar for Sør-Asia. Han jobbet også en periode i Kabul for nyhetskanalen CCTV English.

- Gode og solide journalister i felt

Utenrikssjef Sigurd Falkenberg Mikkelsen i NRK er veldig glad for at disse to nå skal ta over to så viktige kontorer som Brussel og Beirut for NRK.

-Yama Wolasmal har bred erfaring fra feltarbeid i regionen og kommer til å gi oss nye perspektiver på Midtøsten. Simen Ekern på sin side har en enestående Europa-kunnskap som han nå vil kunne dele med hele Norges befolkning, sier Falkenberg Mikkelsen.

Han peker på det er en spesiell tid verden er inne. - Nettopp nå er det viktig å ha gode og solide journalister i felt for å bringe verden hjem til Norge, og jeg er sikker på at dette er to journalister som er godt egnet til de ansvarsfulle jobbene de har fått, sier NRKs utenrikssjef Sigurd Falkenberg Mikkelsen.

Etter planen tar Yama Wolasmal og Simen Ekern over som nye NRK-korrespondenter på sensommeren i år.

Les mer: NRKs korrespondenter