Vaktler, en liten viltfugl, er ikke noe du finner i kjøttdisken på super'n - men spesialbutikker har den alltid, og din kjøpmann kan helt sikkert skaffe den på bestilling.
Foto: Egil Torheim/NRK
Raskt og enkelt
Åpne vaktlene og gni dem inn med et tynt lag med pepper - husk bare pepper som krydder foreløbig. Deretter gjør du klart "fyllet" eller stuffingen som skal være inni vaktlene. Purre og bacon brunes på stekepannen, deretter lar du dette trekke noen få minutter i en buljong slik at purren bli myk. Fyll så opp vaktlene med dette og sett dem i stekeovnen i 20 minutter på 175 grader C.
God forrett
Du blir overrasket over hvor små vaktlene er og det er ikke det første du spør etter hvis du er skrubbsulten. Men smaken er fortreffelig, og vaktler passer veldig godt som forrett eller en hvilerett.
Serveringstips
Lag en enkel salat av tomat, agurk, salatblader eller det du måtte ha av grønnsaker og ha litt olivenolje på. I tillegg kan du servere brød, poteter eller ris alt etter fritt valg. Det meste smaker til denne litt spesielle viltfuglen. Når det gjelder vin passer det meste. Rødvin, hvitvin eller rosevin.