NRK Meny
Normal

Tysses tid i ferd med å renne ut

Påmeldingsfristen for VM er på søndag, men Erik Tysse har fortsatt ikke hørt noe om dommen i dopingsaken fra CAS. Nå begynner det å haste.

Erik Tysse

ØNSKER Å KONKURRERE IGJEN: Erik Tysse håper på å bli frikjent innen søndag. Da kan han delta i friidretts-VM i Sør-Korea.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

– Jeg er fortsatt optimistisk og håper på å få svar før søndag. Det hadde vært veldig deilig å få det allerede nå, uansett hva utfallet er. Det å gå å vente tar veldig på kreftene, sier Erik Tysse til NRK.

LES: VM-håpet lever for Tysse og Tysse håper fremdeles på VM .

Tysse har vært utestengt fra idretten etter at han i mai 2010, testet positivt for bloddoping under et stemne i Italia. Dommen i ankesaken fra idrettens voldsgiftsrett, CAS, er hans siste sjanse til å renvaske seg. Dommen skal være klar i løpet av august, og Tysse bruker ventetiden til å trene til et VM som han fortsatt ikke vet om han kan delta i.

Går ut over motivasjonen

– Treningen har gått veldig bra. Jeg bare merker det nå det tar godt på å gå i uvissheten i så lang tid. Nå har man ikke noen dato for når vi får vite noe, og heller ikke om jeg kommer tilbake i år eller neste år. Det tar på motivasjonen når man bare trener for å trene.

LES OGSÅ: Tysse: -Lettet over at det er over

Nå prøver Tysse å få gjennom en VM-påmelding med vilkår om at han blir frikjent. Han vet ikke sikkert om denne påmeldingen blir godkjent, og blir han erkjent skyld, er VM uansett en tapt sak.
– Da tar jeg meg en friperiode. Deretter begynner planleggingen for å komme tilbake som toppidrettsutøver.

Video 249877ab-30b2-41a3-9080-009ba4c01c2e.jpg

Se sak fra like etter at ankesaken ble avsluttet.

Friidrettsforbundet støtter påmeldingen

– Vi melder på Erik Tysse til VM i Daegu med forbehold om CAS-dommen, og så får det internasjonale forbundet, IAAF, vurdere om Erik oppfyller kriteriene for VM-deltakelse, sier friidrettspresident Svein Arne Hansen til Friidrett.no.

Dersom kappgjengeren skulle bli frikjent, er han kvalifisert til å gå 20-kilometeren i Sør-Korea. I så fall akter friidrettsforbundet å søke om å få ham med på 50-kilometeren også.

I slutten av juni stilte 30-åringen opp i CAS-høringen i sveitsiske Lausanne. Der la Tysse blant annet fram et dokument der nesten 100 professorer, akademikere og andre fagpersoner støttet saken hans.

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås
Som ventet ble det omrokkeringer i Regjeringen i dag.
Slik ser det ut i våre nye lokaler.