Tysse: - Lettet over at disse dagene er over

Ankesaken til Erik Tysse ble avsluttet i Sveits i dag. Kappgjengeren avla positiv dopingprøve på blodopingmiddelet Cera i fjor, og ankesaken var hans siste mulighet til å renvaske seg.

Video 249877ab-30b2-41a3-9080-009ba4c01c2e.jpg

VIDEO: Se intervju med Erik Tysse etter at ankesaken var avsluttet.

Ankesaken har tatt to dager og har foregått bak lukkede dører.

- I dag er jeg mest trøtt og sliten, men jeg er også litt lettet over at disse to dagene er over, sa Tysse til NRK da behandlingen ble avsluttet onsdag.

Les også:

Forhåpningsfull Tysse

Det var i mai i fjor at Tysse avga positiv dopingprøve under et stevne i Italia og tidligere i år ble han utestengt i to år av Norges Idrettsforbund.

Dommen ble anket og tirsdag havnet saken hos Idrettens voldgiftsrett (CAS), som behandler ankesaken.

Tirsdagen ble brukt til å gjøre seg ferdig med alle vitneavhør og vitenskapelige diskusjoner i saken.

Behandlingen av ankesaken fortsatte onsdag med avslutningsprosedyren.

- Jeg må stole på at de vil gjøre en overveining av alt, og forhåpentligvis faller ned på vår side, sa Tysse.

- Ikke godt nok faglig

Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) mener i likhet med domsutvalget til Norges Idrettsforbund at Tysse skal utestenges.

Det er en av Erik Tysses sakkyndige, Tore Skotland, uenig i.

- Dette holder ikke faglig god nok karakter. Det er ikke mulig å trekke en positiv dopingdom ut av dette. Det er tvert imot bevist at det ikke er Cera i prøvene, sier han.

Les også:

Dom om en måned

Dom i saken faller trolig i slutten av juli.

Blir han frikjent så kan han delta i VM i Sør-Korea i månedsskiftet august/september i år, mens dersom han blir dømt får han ikke konkurrere i store mesterskap før VM i Moskva i 2013.

IAAF ville ikke kommentere saken overfor NRK.

Siste nytt

 • Drammen møter Kiel

  Drammen fekk den kanskje verst mogelege motstandar i neste runde av kvalifisering til mennenes EHF-cup: Tyske THW Kiel. Kiel er eitt av dei beste laga i verda, med mellom anna Harald Reinkind i troppen. Kampane går 17.-18. november, returkampane 24.-25. november. Drammen spelar borte først.

  – Det bir moro, sjølv om sjansen til å gå vidare er minimale. Vi får sjansen til ein skikkeleg handballfest, seier Drammens trenar Kristian Kjelling til NRK.

  THW Kiel
  Foto: Fadi Al-Assaad / Reuters
 • Zlatan kan bli trippel prisvinner

  Zlatan Ibrahimovic er nominert i tre forskjellige kategorier under MLS Awards. Han kan blant annet bli kåret til årets mest verdifulle spiller. Han er også nominert i kategoriene Årets nykommer og Årets comeback i den amerikanske proffligaen.

  MLS Red Bulls Galaxy Soccer
  Foto: Chris Carlson / AP
 • Bolt tilbys kontrakt på Malta

  Usain Bolt skal være tilbudt en toårskontrakt av den maltesiske fotballklubben Valletta FC. Kontrakten inkluderer spill i klubbens kommende cupfinale, og ifølge klubbdirektør Ghasston Slimen handler tilbudet «om å skrive historie».

  Australia Soccer Bolt
  Foto: Rick Rycroft / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
Sport i dag
Nasjonsligaen: Norge - Bulgaria