Tror likfunn i Bergen er savnet 54-åring

Politiet har varslet den savnede mannens pårørerende, men vet foreløpig ikke hva som har skjedd. – Vi holder alle muligheter åpne, sier politiadvokat Elisabeth Bru.

Hundesøk etter likfunn på Breistein

SØKER MED HUNDER: Politiet er i gang med nye søk på og rundt funnstedet mandag formiddag. Her er politimannen Terje Målsnes og hunden Chico på vei ut i skogen.

Foto: John A. Nøstdal / NRK

Søndag ble levningene av et menneske funnet i terrenget på Breistein i Åsane, nær Bjørgvin fengsel.

Den døde skal obduseres ved Gades Institutt på Haukeland universitetssykehus tirsdag, og foreløpig vet politiet ikke med hundre prosent sikkerhet om det var en mann eller dame som ble funnet.

John Arve Breivik

SAVNET: John Arve Breivik (54).

Foto: Politiet

Stemmer med funnområdet

Tidligst onsdag venter politiet å kunne ha klarlagt personens identitet. Men politiet har allerede en klar teori de jobber ut fra.

– Vi tror det kan være savnede John Arve Breivik , som ble meldt savnet i området i fjor. Hans pårørende er varslet om funnet, sier politiadvokat Elisabeth Bru til NRK.

Den siste sikre observasjonen av 54 år gamle Breivik er fra Bergen sentrum 11. mars i fjor. Han ble meldt savnet av sin familie noen måneder senere. Han skal ha hatt tilhold i Bergen sentrum, Åsane og i Masfjorden. Savnede er 196 cm høy og kraftig bygd.

Ifølge bt.no skal politiet tidligere ha søkt etter Breivik i sjøen nær funnstedet i Åsane.

Politiet har foreløpig ingen indikasjoner på hva som kan ha skjedd med den døde personen som ble funnet på Breistein.

– Vi holder alle muligheter åpne, sier Bru.

Vakthold etter likfunn på Breistein

HOLDT VAKT I NATT: Politiet har holdt vakt ved funnstedet siden i går for å sikre at eventuelle spor ikke blir ødelagt.

Foto: John A. Nøstdal / NRK

Krimteknikere på stedet mandag

Mandag formiddag er tre hundepatruljer i gang med søk på og nær funnstedet på Breistein i Åsane. I tillegg er to krimteknikere på stedet for å sikre spor.

Liket ble funnet av en turgåer i bratt og ulendt skogsområde. Det skal ha vært både bein og rester av klær som ble funnet.