NRK Meny
Normal

Trommer seg til cupfinalen

Buekorpsene kommer ut av vinterdvalen når Brann spiller cupfinale. I dag var det audition for trommeslagerne i byens bataljoner.

Buekorps

TROMMER TIL KAMP: Med en rekke trommer skal Brann-fansen vinne supporterkampen i Oslos gater. Men først er det audition.

Foto: NRK

I dag stilte en lang rekke trommeslagere opp til audition på Brann stadion. Målet: Å bli blant de heldige som får tromme opp stemningen blant Brann-fansen på Ullevaal 6. november.

Kun de beste får være med

Kledd i sin fineste stas, med Brann-hatter og trommer, skal et håndplukket buekorps lede an Brann-fansen gjennom Oslos gater og til slutt inn på cupfinalearenaen.

Audition

KJEMPER: Mange var møtt opp til audition på Brann stadion.

Foto: NRK

Det pleier å være stor interesse for å være med i den såkalte «Slagergjengen», og også i år var mange gamle bergensgutter i alle aldre møtt opp til audition.

– I dag er det flere som ikke får billett, og som vi dessverre må sende hjem. Men vi håper de likevel vil være med og gå toget opp til UIlevaal, og heller ser cupfinalen fra tribunen, sier Harald Harung.

Han er buekorpsgutt og ansvarlig for uttaket, og sier det er mange gamle buekorpsgutter som finner frem trommestikkene igjen når det skal kjempes om plass blant de heldige.

– En fantastisk følelse å være slager

Harald Harung

LEDER AN: Harald Harung skal gå fremst i toget av Brann-fans, når de trommer seg gjennom Oslos gater 6. november.

– Dette er jo de som har gått i buekorps tidligere, som får anledning til å kjenne litt på stikkene, sier Harung, som selv skal lede an i trommegjengen.

Han gleder seg stort til å tråkke opp Oslos gater foran en armé av Brann-fans.

– Det er helt fantastisk. Det er vanskelig å finne ord for den følelsen man har i kroppen. Det å få være med på den delen av festen, og vinne den, det er unik opplevelse for enhver kjuagutt.

Vil du se buekorpsguttene spiller? Se innslaget fra Vestlandsrevyen her:

Siste video

Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik
Programleiar: Jan Børge Leirvik