NRK Meny
Normal

Lå fastklemt i elven i 90 minutter

I natt stenges E16 ved Vinje for å få bort traileren som havnet i elven etter en frontkollisjon i formiddag. Redningsmannskap jobbet lenge for å få ut sjåføren som satt fanget i kjøretøyet.

En trailer havnet i elven etter en frontkollisjon på E16 i Voss. Redningsmannskap jobbet lenge for å få ut sjåføren som satt fanget i kjøretøyet.

Sjåfør lå fastklemt i den iskalde elva

To trailere kolliderte i en frontkollisjon ved Sundve på E16 i formiddag, og den ene av bilene havnet utfor veien og ned i elven.

Ulykken skapte store trafikkproblemer på E16, som er hovedinnfartsåren mot Bergen fra øst. Veien var lenge stengt, men ble åpnet i ett felt med manuell dirigering like før klokken 16.

Traileren ligger fortsatt i elven, og i natt skal den bort.

– Ved midnatt stenger vi veien helt. Vi har heldigvis fått tak i en mobil kran som gjør at arbeidet går raskere. Men vi vet ikke hvor lang tid det vil ta, mellom en halvtime og flere timer, sier Ronny Sleire ved Statens vegvesen.

Ble sittende fast

Rundt klokken 11.30 fikk politiet melding om trafikkulykken i Voss kommune.

– Den ene traileren havnet i en elv. Sjåføren i denne bilen ble sittende fast i førerhuset, og vi jobber med å få ham ut, sa operasjonsleder Janne Steimler Sætre i Hordaland politidistrikt til NRK.no.

Elven er ikke dyp, og førerhuset lå ikke under vann.

– Sjåføren sitter fastklemt, men har hodet over vannet. Det skal ikke være fare for drukning, og vi jobber for fullt med å få ham løs, sier politiførstebetjent Audun Høyland ved Voss lensmannskontor.

Sjåføren ute av bilen

I lang tid jobbet redningsmannskapene i den kalde elven. Klokken 13.15 var sjåføren berget ut av førerhuset.

– Vi vet ikke hvordan det går med ham. Han behandles på stedet av ambulansepersonell, så får vi se hvor han fraktes videre, sier operasjonsleder Jan Steimler i Hordaland politidistrikt.

Redningsarbeidet har vært svært vanskelig, opplyser politiet.

– Det har det absolutt vært. Det var kaldt og glatt og elven er stri. Så dette har vært en vanskelig jobb for redningsmannskapene, sier Steimler.

Det er uklart hvor hardt skadd sjåføren som lå i elven er. Klokken 14.00 opplyser politiet at sjåføren er fraktet til Voss sykehus.

Glatt føre etter snøfall

Det var en person i hvert av kjøretøyene. Den andre traileren stod i veien der kollisjonen skjedde, og sjåføren i denne skal ikke være alvorlig skadet. Han ble sendt til Voss sykehus.

Traileren som havnet i elven var lastet med stein, mens vogntoget som ble stående på E16 hadde møbler i lasten.

Både ambulanse, brannvesen og politi rykket ut til stedet.

Det har svært glatt på veiene i Hordaland i dag. Politiet gikk tidligere i dag ut og advarte om glatt føre, og oppfordret alle bilister til å kjøre forsiktig.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Siste video

Programleder: Mariann Reikerås
Programleder: Mariann Reikerås
Programleiar: Mariann Reikerås