NRK Meny
Normal

Tom Jones til Norge i august

Den 73-årige hitmakeren og ridderen inntar festningen i Bergen på sensommeren. – Det blir fullt hus, tipper NRK-profil.

Tom Jones

KLAR FOR BERGEN: Tom Jones (73) kommer til Bergen i august.

Foto: Pressefoto

Kaizers Orchestra på Bergenhus festning Plenen

FYLTE PLENEN: Kaizers Orchestra trakk fullt hus og 6.500 publikummere på Plenen 20. august 2011. Nå spørs det om Tom Jones klarer det samme.

Foto: Roy Hilmar Svendsen

Bergen Live offentliggjør tirsdag at Tom Jones legger turen til Bergenhus festning torsdag 14. august. Konserten blir waliserens eneste opptreden i Norge i år.

73-åringen slo gjennom med «It's Not Unusual» i 1965. Siden den gang har Jones solgt 100 millioner plater, hatt 36 Top 40-hits i England og 19 i Statene, skriver arrangøren.

Slått til ridder

Med hits som «She's a Lady», «Green, Green Grass of Home», «Kiss» og «Sex Bomb» har Jones hentet hjem både Grammys, MTV-priser og Brit Awards. I 2006 ble han slått til ridder for sin innsats for populærmusikken.

Bård Ose og Finn Tokvam

TROR PÅ FULLT HUS: – Til og med ungdommer har lyst til å se ham, sier Bård Ose om Tom Jones.

Foto: Jon Annar Fordal / NRK

De siste årene har Jones gitt ut både eget materiale og tolket andres, og dessuten gjort diverse TV-opptredener. I fjor sommer kom han i fokus da BBC innlosjerte ham på luksushotell for å være programleder i «The Voice».

Nå er popkongen altså klar for Plenen på Bergenhus festning. Bergen Live har tidligere hatt stor suksess med alt fra Kaizers Orchestra til Paul Simon på arenaen.

NRKs profilerte musikkjournalist Bård Ose, som for tiden er aktuell med «Radio Rock», tror ikke Jones skal ha problemer med å fylle Plenen. Han påpeker at den 73-årige briten har fans i flere generasjoner.

– Til og med ungdommer har lyst til å se ham. Det er litt «kitch» og kult, mener Ose.

Siste video

Programleder: Jan Børge Leirvik
Lars Vaular, Nordvegen, Marius Neset, Terje Isungset og Eivør underholdt tusenvis på Torgallmenningen.
Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen møtte NRKJ-leder Richard Aune.