NRK Meny
Normal

Tatt med tre i promille: – Skremmende

Politiet i Hordaland melder om en rekke tilfeller av promillekjøring den siste tiden. I går ble en 39-åring tatt med tre i promille etter å ha blitt observert full på en butikk.

Den 39 år gamle mannen som mandag kveld ble pågrepet av politiet på Askøy, føyer seg inn i en bekymringsfull lang rekke av promillekjørere i Hordaland den siste tiden, ifølge politiet.

39-åringen blåste til tre i promille etter en handletur.

– Vi fikk melding fra publikum som observerte en veldig full mann som skulle betale i kassen i en butikk. De oppdaget at han gikk ut, satte seg i en bil, og kjørte fra butikken, forteller politiets operasjonsleder Terje Magnussen.

Personene som tipset politiet la seg på hjul etter mannen, og ikke lenge etter kom en politipatrulje til stedet og fikk stoppet bilen.

– Tre i promille er ganske skremmende. Det er ekstremt høyt, konstaterer Magnussen.

Åtte tilfeller på et døgn

Han forteller om et høyt antall promillekjøringsepisoder den siste tiden.

– Vi har hatt veldig mye promillekjøring i Hordaland i det siste. Tidligere i høst hadde vi åtte tilfeller i løpet av et døgn.

Politiet er bekymret over at det ser ut til at stadig flere ser ut til å sette seg bak rattet under alkoholpåvirkning.

– Vurderingsevnen er rimelig redusert under påvirkning av alkohol, og det går utover så mange andre, sier operasjonslederen.

39-åringen som ble tatt på Askøy er avhørt av politiet, og kan trolig vente seg både fengselsstraff og en lengre periode uten førerkort.